Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Şıklığınızı şeffaf ve büyük logolu çantalarla tamamlayın

Kadınlar en çok mücevherleri sever.
Sonra listeyi ayakkabılar takip eder, hemen ardından da çantalar gelir. Ayakkabı ve çanta konusunda 'Ne giyersen giy, ayakkabı ve çantana dikkat et' denir çünkü görünümünüzü tamamlayacak en önemli detay, ayakkabılar ve çantalardır. En basic kıyafetinizin tarzını değiştirecek en önemli dokunuşlar, bu ikiliden geçer. Mücevherler ise görünümünüzdeki şıklığı birkaç adım ileri taşır. Yani olayımız alışverişse, öncelikler belli.
Gelelim bu seferki konumuza; çantalara... Kuralımız şu: Uzun vadede kullanılacak çantalara yatırımdan çekinmiyor, zamansız olan formlara yöneliyor, sezon modası olanları ise bütçeye en uygun şekilde seçiyoruz.
Peki son moda olan çantalar hangileri? İşte çanta trendleri...
Tamamen şeffaf trençkotların, ceketlerin ne kadar gündemde olduğunu gördünüz. 'Yaz geliyor, artık giyemeyeceğiz' diye düşünürken, bu kez devreye transparan çantalar giriyor. Shopping bag olarak tanımlanan, poşet havasındaki transparan çantalar ya da yarı transparan olan modeller, bu yaz trendler arasında ilk sırada.
Kendinize güveniyor, 'Saklayacak bir şeyim yok' diyorsanız, bu saydam çantalara yatırım yapabilirsiniz.
90'ların ikonik trendleri arasındaki logolar, her parçada kendini gösterirken, çantalarda da karşımıza çıkıyor. Son dönem defilelerde sıkça şahit olduğumuz 90'ların büyük logolu görünümleri, birçok 'it girl' tarafından tercih edilirken, Türk modaseverler tarafından da sezonun en sevilen parçaları arasındaki yerini aldı bile.
Oversize çantalar, bu sezon keskin bir dönüş yapıyor. Ancak bu kez oversize'lar küçük sayılırken, supersize'lara geçiliyor. Eğer siz, bu çantaları gereksiz şeyleri içine atacak kadar büyük görüyor ve bu modellere takılıp kalmıyorsanız; minimalist tavrı, geometrik siluetiyle dikkat çeken bucket çantalardan destek alabilirsiniz.

PASTEL TONLAR
Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmezi pastel tonlu çantalardan mutlaka edinmelisiniz. Hemen hemen her sezon vitrinleri süslediğini biliyoruz ancak bu sezon bir başka güzeller sanki...
Malum, beyaz sneakersların, tümde beyaz giyinmenin revaçta olduğu yeni sezonda, yine beyaz bir çanta, yahut pastel tonlular vazgeçilmez oluyor.
Deri çantalardan tercih ediyorsanız, dokuma olanlarına yönelin. Deri dokuma çantalar, sezonun hit modellerinden.
Püsküllü deri çantalar ise yine trendler arasında.
Hasır çantalar, yaz aylarının en sevilen çanta modelleri arasında. Eğer hâlâ bir hasır çantanız yoksa, her şeyi bir kenara bırakıp bu çantalardan satın almanın tam zamanı! Hasır ya da yarı hasır çantalardaki formlar tamamen bir sepet havasında ya da kutu şeklinde olabilir. Bucket bir hasır mı; neden olmasın?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA