Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sigaranın beş yararı

Peşin peşin çiziktireyim de sonra 'dumansız hava kardeşleri' el ele verip 10. Yıl Marşı eşliğinde üzerime püskürmesinler; sigara sağlığa zararlıdır! Pistir sigara, kakadır, içilmemelidir, içirilmemelidir. Mesajımız yüreklere su serptiyse şimdi yazımı yazabilirim... Efendim bu sağlık düşmanı meretin, insan evladına yararları da vardır. Nasıl mı?

İŞGALE GEREK YOK
Sigara içenin ömrü kısalır. Eh bazılarının uzun soluklu yaşamasına gerek yok değil mi canım. O ömrü kısalacasılara hediye olarak paket paket sigara alabiliriz. Hem yaşadıkça dikkatimi çekiyor; 70-80 yaşına kadar dünyayı işgal etmenin pek de bir anlamı yok. Ben, diyelim 55-60'ımda bando mızıka eşliğinde bu sahneden inebilirim.
Sigara içtikçe yüzün gözün, elin, saçın, elbiselerin kokar. Bir süre sonra kendinden tiksinmeye başlarsın. Ki bu da ara sıra egosu yükselmiş bünyeye ayar vermek için yararlı bir efektir.
Ardı ardına tüttürdüğün sigaralar neticesinde gece eve geldiğinde tık nefes kesilirsin.
Yatağında öksürüklere boğulurken ve uyuyamazken "Bir daha sigara içmeyeceğim Allah'ım söz veriyorum, n'olur ciğerlerimi benden alma" duası eşliğinde 'dumansız hava'cılara hak verebilirsin.
Nasılsa öksürük sabah geçecektir, nefesin yerine gelince 'sigaracılar' grubuna katılabilirsin.
Böylece pek yaygın olan; 'döneklik' hadisesini bire bir deneyimlemiş olursun.
Zor muymuş döneklik? Değil! Bebek işi. Seni üçkağıtçı seniii...

ATEŞİNİZ VAR MI?
Haz etmediğin, yanına yanaşmasını istemediğin ya da saçma sapan konuşmalarıyla kafanı ütüleyen o çok bilmiş kişilerin yüzüne sigara dumanını üfleyebilirsin. Şöyle çek kuvvetlice içine, üfür yüzüne. O kendine gelene kadar masadan tüymek için üç saniyen var yeğen. Şimdi!
Kış vakti sigara içmek için restoran, bar, kafe, iş yeri gibi yerlerin kapı önüne çıka çıka soğuğa karşı direncini artırabilirsin.
Heyy! Bu arada kim bilir, hayatını değiştirecek insanlarla da tanışabilirsin. "Ateşiniz var mı?"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA