Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cep telefonu tümör üretir mi?

Cep telefonunun beyinde tümör oluşma riskini artırdığını söyleyen de var "Risk yok" ya da "Risk az" diyen de...
Bilgi kirliliğine maruz kaldığımız bir gerçek. Birçoğunuz gibi ben de "Keşke saygın bir kuruluş çıksa da adam akıllı neyin ne olduğunu açıklasa" diyordum ki, Dünya Sağlık Örgütü son araştırmasını açıkladı.
Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) desteklediği, cep telefonu kullanımı ile beyin tümörü riski arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmak için yapılan araştırmanın nihai raporuna göre; en sık rastlanan beyin tümörlerinde cep telefonu kullanımına bağlı artış görüldüğünü destekleyen bir delil bulunamamış.

CEP UZVUNUZ OLMASIN
Teknik terimler yerine daha anlaşılır olsun diye Prof. Dr. Tunaya Kalkan'ın raporla ilgili açıklamasını okumakta fayda var:
"Cep telefonları ve baz istasyonları iyonize olmayan ışıma yayarlar. Bu ışımaların insan sağlığına etkisi olup olmadığı uzun yıllardır araştırılıyordu. Bu kez nihai rapor ile çalışmanın sonlandığı bildirildi. INTERPHONE'un araştırma sonuçları normal cep telefonu ile cep telefonunun kafaya yaslandığı bölgedeki beyin, beyin zarı, kulak içi ve tükürük bezi tümörleri arasında bir ilişki olmadığını ortaya koyuyor. Ancak uzun süreli kullanımlarda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor."
Sanki biraz rahat nefes aldık gibi değil mi? Tabii daha çok araştırmalar yapılmalı, cep telefonu üreticileri de tümör riskini sıfırlayacak önlemler almalı.
Bize düşen de cep telefonunu vücudumuzun bir uzvu gibi kullanmaktan vazgeçmek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA