Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rıdvan'a 10 milyon $ gözü kapalı veririm

Lig TV'nin Rıdvan Dilmen'i transfer edeceğine dair haberler çıktı...
Haberler doğru ya da yanlış hiç fark etmez; Lig TV'nin yöneticilerinin yerinde olsam, Rıdvan Dilmen'i almak için 10 milyon doları gözden çıkarırdım.
Hatta bu transferi playoff'a yetiştirirdim.
Rıdvan'ı bu köşede farklı konularda en çok eleştirenlerden biri benim; şike operasyonunda tutunduğu tavırla tarafsızlığının yara aldığını da düşünüyorum ama yiğidi öldür hakkını yeme...
Lig TV'de maç bittikten sonra NTV'de Rıdvan izlemek bir Türkiye klasiği artık. Sadece evinde pijamasıyla oturanlar değil, futbol yazarları hatta ekranda o an canlı yayında yorum yapanlar bile reklam aralarında NTV'yi açıp Rıdvan'ın açıklamalarına göre yorumlarını geliştiriyorlar.
Evet, futbolu konuşmak basit ama kimsenin görmediğini hâlâ Rıdvan görüyor ve basit, inandırıcı, güven veren dili 60 yaşındaki teyzenin bile dikkatini çekiyor.
Gelelim teknik analize. Rıdvan 10 milyon dolar eder mi? Lig TV için eder. Çünkü maç yayınından sonra Lig TV, izleyicisini NTV'ye kaptırıyor.
Öte yandan Dilmen'in Türkiye'nin en önemli ekran yüzlerinden biri olduğunu, onu transfer edenin sadece izlenirliğini değil, marka değerini de artırdığını unutmayalım.

O BİR EKRAN YÜZÜ
Ekran yüzü olayı mühim ve izahı derin bir mesele ama Okan Bayülgen'in transferinden sonra, TV8'in nasıl coştuğunu örnek vermem yeterli olur herhalde.
Bir de televizyonculuğun; yayın saatlerini mümkün olan en az maliyetle doldurup en çok reklam gelirini alma sanatı olduğunu unutmayalım.
Rıdvan'ın maliyeti diğerlerine göre çok olabilir ama bu usta yorumcu sayesinde NTV, en önemli saat dilimlerinde hep iyi reklam geliri elde etti ve çok etkili bir ekran yüzü kazandı.
Futbol dünyasında "Ekrana çıkması zor" dediğimiz kim varsa Rıdvan sayesinde ilk NTV ve NTVSPOR'a çıktı.

RAKİBİNE DARBE VURURSUN
Ayrıca 10 milyon doların hepsini Rıdvan almıyor. Lig TV'nin, üç yıl için Rıdvan'a 6 milyon dolar, NTV'ye de 4 milyon dolar tazminat ödeyeceği iddia ediliyor
Eğer LİG TV gibi gelirimi sadece spor yayınından kazanıyorsam Rıdvan'ı alırım.
Hakan Şükür'e o kadar para verdiler de ne oldu? Hem kanalın izlenirliliği azaldı hem de hep negatif eleştiri alındı.
Ayrıca Lig TV, Rıdvan'ı alırsa rakibi NTVSPOR'a da büyük darbe vurur.
Bu arada ben böyle yazınca NTV'cilerin jetonu düşüyor. Murat Kosova'nın yuvaya dönüşünde benim yazılarımın etkisi olduğunu aldığım duyumlardan biliyorum.
Yani NTV de Rıdvan'ı bırakmamak için direnecektir, bu pazarlıkta kazanan da Rıdvan olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA