Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yerli otomobil mi yerli telefon mu?

Geçtiğimiz hafta, Turkcell'in ilk yerli akıllı cep telefon olarak lanse edilen T40 modelinin Anadolu motifli arka kapaklarını yazmıştım. İznik çinisi, dantel, lale ve kilim desenli kapaklar epeyce haber olmuştu. O yazı eleştiriden daha ziyade, 'Türkiye denince akla illa kilim, lale gibi Anadolu motifleri mi gelmeli?' sorusuna cevap arıyordu.
Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün'den yazımla ilgili aldığım mail ise T40'ın Anadolu motifli kapaklarından çok teknolojisine dikkat çekiyordu.
Dileyenler, opsiyonel olarak sunulan bu alternatif aksesuvarları edinebilecek ama telefon standart olarak siyah/beyaz arka kapak olarak sunulacak.
Tüzün, Turkcell T40'ı tasarlarken, yabancı rakipleriyle boy ölçüşebilecek teknolojik özelliklere sahip olmasına özen gösterdiklerini ve müşterilerinin de satın alma tercihlerinde; Türk motifli aksesuvarlardan önce, bu teknolojik üstünlüğe uygun fiyatlara erişebilme avantajının etkili olacağını söylüyor.
Ve bugüne dek T serisi telefonlar ile ulaşılan 1 milyon satış rakamının; müşterilerinin bu avantajı takdir ettiğini ortaya koyduğunu belirtiyor. 'Yerli otomobil üretemiyoruz ama ilk yerli akıllı telefonu layıkıyla yaptık mı?' sorusunu ise işin uzmanlarına bırakıyorum.
Ama şu soruyu da sormadan edemeyeceğim: İlk yerli otomobil mi, yoksa ilk yerli akıllı telefonu mu üretmek daha önemli?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA