Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Engelsiz filmler

Son dönemde engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak projeler üretiliyor ama daha da fazlası lazım. Biz gazeteciler de bu projeleri daha çok haber yapmalıyız. Çünkü engelliler birçok kolaylıktan haberdar değiller. Örneğin; benim oturduğum ilçe Beşiktaş'ta belediyeye bağlı Levent Kültür Merkezi, Onat Kutlar Sinema Salonu'nda 'Engelsiz Filmler' adı altında ücretsiz özel gösterimler yapılıyor.
Görme ve işitme engelli vatandaşlar için sesli ve yazılı betimleme yöntemiyle gerçekleştirilen bu özel gösterimlerde, 'Entelköy Efeköy'e Karşı' gibi kaliteli yapımlar gösteriliyor. 28 Mart'ta 'Kurtuluş Son Durak', 18 Nisan'da da 'Yozgat Blues' gösterilecek. Engelli çocuklar da unutulmamış; onlara yönelik filmler de var.

HABERİNİZ OLSUN
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve ekibi güzel bir projeye imza atmış; sesli ve yazılı betimleme yöntemiyle film gösterimi yapmak zor, her yerde bu imkan bulunmaz. Engelli vatandaşlarımız bu imkandan haberdar olsunlar istedim.
Beşiktaş Belediyesi ayrıca, tekerlekli sandalye kullanıcılarına uygun olarak tasarlanmış olan 'Dost Eller Taksi' projesini hayata geçirdi.
Beşiktaş ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlarımız, bu taksi sayesinde sağlık hizmetlerine, eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ücretsiz olarak ulaşabiliyorlar.

PROJE ARTMALI
Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u engelli. Engelli sayısı ise 8.5 milyondan fazla. Bu rakam birçok Avrupa ülkesinin genel nüfusunun bile üzerinde. Engellilere yönelik bu tür projelerin sayısı artmalı; en önemlisi, evde hapis hayatı süren engelli vatandaşlarımız bu yeniliklerden haberdar edilmeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA