Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Dijitalde rekabet kızıştı

Türkiye'de dijital platformlarda Digitürk, D-Smart ve Teledünya başı çekiyordu. Yeni bir dijital platformun, bu üç deve rakip olması hayal bile edilmiyordu ama bu galiba yavaş yavaş gerçekleşiyor.
Oflaz Medya Grubu tarafından kurulan yeni HD dijital uydu platformu Filbox, Discovery Communications'ın Discovery Networks Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölümü ile Discovery Channel, Animal Planet ve Eurosport dahil bazı kanalların gösterimi için anlaştı.

EUROS PORT , DISCOVERY ...
Teknoloji ve macera dahil pek çok farklı konuda gerçeğe dayalı içerik sunan Discovery Channel, bilim dünyasından ilginç cihazları ve yeni gelişmeleri inceleyen Discovery Science, doğal yaşam ve hayvanlar âlemine ait merakla izlenen belgeseller yayınlayan Animal Planet, Discovery Networks portföyünde bulunan farklı kanallardan önemli programları bir arada HD kalitesinde sunan Discovery Showcase HD ve olimpiyat oyunları, tenis, motor sporları, kış sporlarının yanı sıra bisiklet, futbol gibi birçok farklı dalda spor müsabakalarını ekrana taşıyan Eurosport HD kanalları; 6 Nisan- 31 Mayıs tarihleri arasında Filbox kanal ailesine eklenecek.
Filbox zaten SinemaTV, SinemaTV 2, Sinema TV Aile, SinemaTV 1001, SinemaTV Aşk, SinemaTV Aksiyon kanallarıyla sinema yayıncılığında iddialıydı.
RTL, Sci Tech, Viasat Nature, Viasat History, Da Vinci Learning, English Club TV, FightBox gibi kaliteli birçok kanalı vardı.
Şimdi bunlara Discovery kanalları, Animal Planet ve Eurosport da eklenince Filbox daha da güçlendi.
Hükümetin Türkiye'yi bölgesinde lider ülke yapma vizyonu, TV yayıncılığına da seviye atlattı. Türkiye bu dijital platformlarla bölgesinde de TV yayıncılığında söz sahibi olacak. İç rekabet ise yayın kalitesini artırıyor.
Filbox gibi yeni, heyecanlı, alternatif dijital platformlar kuruldukça, bu işten en karlı tüketici çıkıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA