Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'u tanıyamadım

Trabzonspor, ligde 4 haftanın ardından Karabük gibi zorlu bir deplasmanda 3 puanı bıraktı. Karabükspor ligdeki konumundan dolayı devre arası çok fazla transfer yapan yeni bir takım. Böyle bir takıma karşı Trabzonspor maçın ilk 20 dakikalık bölümünde topla daha fazla oynayan taraftı. Ama gol pozisyonu üretmede yetersiz kaldılar. Sadece her zaman olduğu gibi Burak'ı rakip savunmanın arkasında topla buluşturarak gole gitme düşüncesi dışında alternatifleri zorlamıyorlar. Karabükspor savunmada derinliği sağlayınca da Burak etkisiz kaldı. 20. dakikadan sonra Trabzonspor'un orta sahasında Aykut, Colman ve Alanzinho'nun çok fazla top kaybı yaptığı anlarda Karabükspor, Trabzonspor'un üzerine daha fazla gelmeye başladı. Her iki kenard a n d a Trabzons - por savunmasının arkasına sarkarak atak girişimlerinde bulundular. Bu bölümde Mehmet Yıldız'ın girdiği net gol pozisyonu var. İlk yarının sonunda ise Aykut hiç gereği yokken kornerden gelen topta Shelton'a yaptığı hareketle rakibinin penaltı kazanmasına ve takımının soyunma odasına yenik gitmesine neden oldu.

ORTA SAHA ÇOK KÖTÜYDÜ...
İkinci yarıda Karabükspor'un oyunu kendi alanında kabul ederek, karşı ataklarla golü bulma düşüncesinde olacağı her haliyle belliydi. Kapanan takımlara karşı hücumda oyunu genişlemesine oynayarak kenarlardan atak girişimlerinde bulunmak gerekirken Trabzonspor bütün hücumlarını rakibin kalabalık olduğu orta bölümden yapma yanlışı içerisindeydi.
Yenilen ikinci gol ise Trabzonspor oyuncularının konsantrasyon hatasından kaynaklandı. Bundan sonraysa Burak'la atılan gol sonucu değiştirmedi. Her ne kadar takım oyunu da olsa özellikle orta saha oyuncularının pas yüzdeleri bir takımın başarısıyla doğru orantılıdır. Trabzonspor'un orta sahası dün gerçekten tanınmayacak bir biçimde kötüydü.
NOT:
Bu arada Burak'a Karabük taraftarlarının attığı buza rağmen hakemlerin neden anons yaptırmadığını merak ediyorum.

1
KARABÜKSPOR ligde ilk kez Trabzonspor'u mağlup etti. Daha önceki 9 maçın 7'sinden sahadan yenilgiyle ayrılan lacivert-kırmızılılar, bordo-mavililere karşı galibiyet hasretine son verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA