Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hak eden kazandı

MAÇI arzu eden, isteyen takım kazandı. Trabzonspor gerek mental gerekse fiziksel anlamda çok yetersiz kaldı. Trabzon'daki Fenerbahçe maçında ilk yarıda Trabzonspor aynı oyun formatıyla sahaya çıkmıştı. Bu oyun formatı Fenerbahçe'ye daha fazla gol pozisyonu sunmanın yanında Alex'in direkten dönen topu da vardı. İkinci yarıdaysa Serkan'ın orta sahaya kaydırılmasıyla Trabzonspor daha fazla baskı yapan ve üreten takımdı. Bu maçta Şenol Güneş Trabzon'daki maçın ilk yarısındaki oyun formatıyla (Aykut'un yerine Zokora, Volkan'ın yerine Halil) sahada yer aldı.
Maçın ilk yarısında Fenerbahçe, Trabzonspor'u sürekli baskı altında tuttu. Bunun en büyük nedeni, Fenerbahçe'nin orta sahasının kenarlarında yer alan Caner ve Mehmet Topuz'un sürekli içeri girerek oynamalarıydı. Böyle bir durumda Fenerbahçe orta sahada rakibine çok büyük üstünlük kurdu. Ne Olcan ne de Halil kenardan içeri girmeyi düşünmedikleri için Alanzinho'nun da savunma yetersizliği göz önüne getirildiğinde orta sahada Trabzonspor zaman zaman 5'e 2 kaldı!

POZİSYON BİLE ÜRETEMEDİLER
Fenerbahçe ilk yarıda özellikle Gökhan Gönül'le gol pozisyonları üretti. Trabzonspor ise takım savunmasındaki yetersizliği bir tarafa, hücumda hiçbir üretkenlik sağlayamadı. Colman ve Alanzinho gibi hücumda sorumluluk alması gereken oyuncular sahada hiç yoktular. Burak ve Olcan da bu iki oyuncuya ayak uydurunca Trabzonspor ilk yarıda sadece uzaktan şutlar dışında pozisyon üretmekten çok uzaktaydı.
İkinci yarıda 1-0'lık yenilgiden kurtulabilmek için Trabzonspor'da Olcan'ın yerine Cech oyuna girdi. Serkan ise orta sahaya kaydırılıp Celustka sağ beke geçti. Fenerbahçe ilk yarıya göre oyunu daha çok kendi sahasında kabul etti. Yenilen ikinci golden önce Colman'ın orta sahada kaptırdığı bir top var. Hücuma çıkarken özellikle böylesi büyük maçlarda yapılan bu tür hatalar rakibinize sonucu değiştirme olanağı verir. 2-0'dan sonra ise Serkan'ın kaçırdığı gol bir bakıma maçın Trabzonspor adına bittiği andı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA