Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAĞLIK VE GÜZELLİĞİNİZ İÇİN GÜZELLİĞİNİZ İÇİN BENCE DR. ECE HATTAT

Depresyona karşı botoks

"Sürekli depresyondayım. Arkadaşlarımdan botoks tedavisinin depresyona iyi geldiğini duydum. Sizce yaptırsam işe yarar mı?" M.E./Ankara
Geçtiğimiz günlerde Amerikan Psikiyatri Birliği'nin yıllık toplantısında açıklanan yeni bir çalışmada, yüz botoksunun depresyonu hafiflettiği gösterildi. Depresyonda olumsuz duygular yüze yansıyor ve mimikleri değiştiriyor. Bu mimik kaslarından beyne tekrar olumsuz sinyaller gidiyor ve mutsuzluk hissi artıyor. Araştırmacılar botoksun bu kısırdöngüyü kırdığını belirtiyor.Aslında gülme terapisinin de mantığı aynı. Almanya'da yapılan bu çalışma henüz küçük bir grup hastada test edildi, sonuçlar umut verici. İlacınızı bırakmayın ama en azından kendi kendinize sık sık gülümsemeye gayret edin. Olumsuz hislerinizi artıran olay-kişi-filmlerden uzak durun. Günde en az 45 dakika spor yapın ve Omega-3 kaynaklarını sık tüketin. Botoksun hangi kasa ve hangi mimiğe uygulandığı önemli. Kırışıklıklar için olan botoks aynı etkiyi göstermeyebilir.

YAZ MAKYAJI NEFES ALDIRMALI
"Makyajsız işe gidemiyorum ancak yazın cildime ne sürsem akıyor. Ne önerirsiniz?" D.A./Antalya

Yaz aylarında yaşanan cilt sorunlarınız için (akne, sedef, egzama, alerji, isilik gibi) mutlaka bir uzmana danışın ve gerekli tedaviyi alın.

RENKLİ NEMLENDİRİCİ
Cildiniz yağlıysa; cilt tipinize uygun bir temizleyici ve tonik ile yağsız bir nemlendirici kullanın. Cilt tipinize göre peeling ve maske de kullanabilirsiniz. Fondöten yerine renkli nemlendiricileri veya nemlendirici- SPF içeren ürünleri deneyebilirsiniz. Mineral makyaj ürünlerini de kimyasal boya, mineral yağ, koku, dolgu ve katkı maddesi içermezler. İçlerindeki çinko oksit ve titanyum dioksit ile cildi güneşten korurlar. Aynı zamanda terleme, akma veya yağlanma yapmazlar. Ancak aldığınız ürünleri iyi sorgulayın.

SAYISI DA, SAATİ DE ÖNEMLİ
"Sabah sigarası çok daha zararlı diye duydum, bu doğru mu? Saatin etkisi var mı?" K.N./Mersin

Amerikan Ulusal Kanser Enstitüsü'nün yaklaşık 3 bin 500 kişi üzerinde yaptığı yeni bir çalışmaya göre sabah uyandıktan bir saat içinde içilen sigara akciğer kanseri riskini daha fazla artırıyor. Sigarayı günün hangi saatinde içerseniz için sağlığınıza zarar verir. Sigarayı ne kadar uzun süre ve ne kadar çok sayıda içerseniz zararı o kadar artar. Bu nedenle en iyisi sigarayı tamamen bırakın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA