Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çeteleri polisten önce yakaladığımız oluyor!

"Kredi kartı dolandırıcılığını bazen polisten bile önce yakalıyoruz." Bu cümleye şaşırmamak mümkün mü? Geçtiğimiz akşam, Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ve Kuryenet'in kurucu üç ortağı Mehmet Haluk Berdan, İdris Karaca ve Mehmet Ali Tlabar ile sohbet yemeğinde bu cümleyi yanımda oturan şirketin genel müdür yardımcısından duydum. Şimdiye kadar Kuryenet'in ortakları gazetelere ya da televizyona tek bir röportaj vermemişler. Çalışanları kuryenet logolu kıyafet giymiyor. Motosikletlerin üzerinde de hiçbir işaret yok. Güvenlik önlemleri en yüksek seviyede tutuluyor.
Tüm bunları anlatınca, biz basın mensuplarıyla böyle bir yemekte neden buluştuklarını merak ediyorum. Onu da sanıyorum, Zeka Vakfı'na borçluyuz. Kuryenet bir sosyal sorumluluk projesi olarak Zeka Vakfı'nın bu yıl yapılacak olan zeka oyunları yarışmasının sponsoru. Emrehan Halıcı, "Zeka iyi yönlendirilmediği zaman hiçbir işe yaramıyor. İnsan malzemesi iyi değilse, sonuç da iyi olmuyor. Amacımız bilgiye, akıla daha fazla önem verilmesini sağlamak" diyor. Zaten bu cümleyi duyan Kuryenet'in ortakları da kendi deyimleriyle, projeye 10 saniyede olur veriyor.
O akşam öğrendiğimiz ilginç birkaç notu daha aktaralım. Türkiye mafya sıralamasında dünyada 4'üncü sırada. Buna rağmen, ülkede neredeyse hiç kredi kartı hırsızlığı olmuyor. Bu konuda Türkiye Avrupa'da en iyi, dünyada dördüncü sırada. Kuryenet de güvenlik en önemli konu olduğundan ciddi bir sistem kuruyor ve ısrarla Türkiye'de dağıtımını yaptıkları kredi kartlarını kimlik karşılığında sadece sahibine ya da birinci dereceden yakınlarına teslim ediyor. Öyle bir sistem kuruluyor ki, sahte kimlikle kredi kartı aldığı tahmin edilen kişiyi banka anlamazken, onlar anlıyor ve polisle işbirliği yapıp, önemli çeteleri ortaya çıkarıyorlar.
Peki başka kurye şirketleri kredi kartı dağıtmıyor mu? Karaca'nın anlattığına göre, yabancı bir iki şirket böyle bir girişimde bulunmuş. Ancak 3 ay dayanabilmiş. "Risk öylesine fazla ki, hepimiz tehdit alıyoruz. Sürekli kredi kartı hırsızlığıyla ilgili çeteler ortaya çıkıyor. Buna dayanmak kolay değil" diyor. 'Riskinizi neden sigortalatmıyorsunuz' diye soruyorum, hiçbir sigorta şirketinin bu işe yanaşmadığını söylüyor.

KAYBOLMADAN
GİDER Mİ?
CEO Karaca, 10 yıl önce insanlara ne istediklerini sorduklarını ve hepsinden "kaybolmadan gider mi" yanıtı aldıklarını söylüyor. Ekonomik kriz sırasında kurulan şirketlerden biri olan Kuryenet, şirket 44 milyon dolar ciro ve 2500 çalışana sahip.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA