Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Şehir Üniversitesi şehre odaklandı

Önceki gün Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Ademoğlu ve üniversitenin akademik kadrosundan Prof. Özlem Sandıkçı Türkdoğan, Prof. Peyami Çelikcan, Doçent Melih Bulu ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Oğur ile sabah kahvaltısında buluşup ufuk turu yaptık.
Şehir Üniversitesi 5 yıl önce kurulduğunda yazdığım yazıyı hatırladım. Üniversitenin temelini 1986'da Murat Ülker'in öncülüğünde kurulan Bilim ve Sanat Vakfı oluşturuyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uzun yıllar büyük desteğini alan vakıf, 5 yıl önce üniversiteye dönüştüğünde, "Şehir efsanesi gibi bir Şehir Üniversitesi lafıdır gidiyor" diye başlayan bir yazı yazmıştım. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ülker, hiçbir zaman bu üniversitenin en büyük destekçisi olduğunu yüksek sesle söylememişti ama herkes biliyordu.
Şimdi artık Rektör Ademoğlu'nun böylesine güçlü bir akademik kadrosu olan, Dragos'ta iddialı bir kampusa geçme hazırlığındaki üniversitenin bütçesinin nereden geldiğini sorduğumda, "En büyük desteği Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den alıyoruz" diyor rahatlıkla.
Harvard Üniversitesi'nde önemli araştırmalara imza atan, Nobel'e en yakın Türk olarak anılan Profesör Gökhan Hotamışlıgil'in laboratuvarına önemli miktarda para desteği verince, birçok çevrenin büyük tepkisini çeken Ülker'in, Türkiye'de bilime, eğitime yaptığı destekleri sanırım pek de bilmiyoruz.
Gelelim ufuk turumuza... Öncelikle 'şehir'e odaklanan, her bölümün şehirle ilgili araştırmalar yapmasının önünü açan Şehir Üniversitesi'ndeki hocalar birbirinden ilginç araştırmalar yapıyor. Adana'daki yerel yönetim ve iş dünyasının isteği üzerine yapılan araştırma bunlardan biri. Ortaya çıkan sonuç: Adana'nın lobisi yok. İstanbulluların aklına Adana deyince akla 3 kelime geliyor: Kebap, karpuz ve Fatih Terim. "Oysa" diyor Melih Bulu, "Adana dünyadaki 3'üncü verimli ova..."
İstanbul'un trafik sorununa gelince... Merak ediyorum Şehir Üniversitesi bu konuyu da masaya yatırıyor mu diye. Belediye ile çalışmalar yaptıklarını söylüyor Ademoğlu ve şu anda İstanbul'da yola çıkmadan önce hepimizin baktığı İBB Trafik uygulamasında 15 dakika sonra trafiğin nasıl olacağını gösteren yeni bir algoritmanın da bu üniversitede geliştirildiğini öğreniyorum. Ha bu arada Şehir Üniversitesi'nin Dragos kampusu uzunca bir süre eleştiri almıştı. Öğreniyorum ki kabul edilen yeni projede kat yüksekliği 3-4'ü geçmiyor. Rektör, doğaya saygılı olduğunu vurguladığı kampuslarının hemen yanındaki Bizans dönemine ait arkeolojik kazı alanına da sponsor olduklarını ve orayı da bir müzeye dönüştürerek sahip çıkacaklarını anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA