Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Umarım...

Gezi Parkı eylemcileri ile hükümet arasındaki gerilim süreci, yerini diyalog ve uzlaşmaya bırakacak gözüküyor. Bu süreç umarım sekteye uğramaz ve bu sıkıntılı süreçten katılımcı ve çoğulcu demokrasi adına kazanımlarla çıkarız. Ve umarım bundan sonra:
Sorunları gerginlikle değil diyalog yolu ile çözmeyi beceririz.
Şiddet kimden gelirse gelsin hep birlikte karşı çıkarız.
Artık herhangi bir polis müdürü polislere vatandaşı karşısında "Çanakkale destanından sonra ikinci destanı siz yazıyorsunuz' diye gaz vermez." Umarım bundan sonra:
Demokrasi için alanlara çıkarken kimse başta Mustafa Kemal olmak üzere herhangi birinin askeri olmak istemez. Askerliğin militarist ve savaş içeren bir sözcük olduğunu, demokrasinin ise özgür birey ve yurttaş olmaktan geçtiğini anlar!
Kimse türbanı ve etnik kimliği, dili, cinsel tercihi, düşünceleri ve demokratik talepleri için bir daha aşağılanmaz. Son olarak, umarım bir daha bize 'nazar' değmez!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA