Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Hurdada SABAH'ın büyük başarısı

Gayrimenkulde 'Mütekabiliyet Yasası'nı Türkiye'nin gündemine SABAH Gazetesi taşıdı. Yaptığı yayınlarla Türkiye'ye milyarlarca dolar kaynak yaratacak yasanın çıkartılmasında önemli katkı sağladı. Mütekabiliyet'ten sonra Türkiye'nin bir başka önemli sorunu ömrü tükenmiş yaşlı araçları gündeme getiren SABAH'ın çabaları işe yaradı. Yaklaşık 1 yıl önce başlattığımız 'Hurdayı Yoldan Çekin' sosyal sorumluluk projesinde de sona yaklaşıldı.
Maliye, Enerji, Sanayi ve Ekonomi bakanlarının desteklediği projeye en büyük destek ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Başbakan Erdoğan, trafik güvenliği nedeniyle yaşlı araçların hurdaya çıkarılması için çalışma yapıldığı müjdesini verdi.
Ancak, kamuoyunun merakla beklediği hurda teşviğinin nasıl olacağı bilinmiyordu. Geçen hafta bu sorunun cevabı belli oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda teşviğinin yöntemini açıkladı. Buna göre, ömrünü tamamlamış otomobilin bedeli sahibine ödenecek, uzun vadeli uygun şartlarda kredi verilerek yeni otomobil alma imkânı sunulacak. Umarım Bakan Ergün, en kısa zamanda hurda teşviki takvimini de açıklar.

16 yaşın üzerinde

Trafiğe kayıtlı motorlu araçların yarısı 16 yaşın üzerinde. Eski teknolojiyle üretilmiş ömrü tükenmiş araçların yakıt tüketimi yüksek. Bu araçlar enerjide dışa bağımlı Türkiye'nin enerji faturasını kabartıyor. Ayrıca, yaşlı araçlar çevreyi de etkiliyor. Egzoslarından çıkan dumanlar, hem çevreyi kirletiyor hem de insan sağlığını olumsuz etkiliyor. Üstüne üstlük güvenlik donanımları yetersiz. Ölümlü trafik kazalarının birçoğunda yaşlı araçlar başrolü oynuyor. İşte bu tablo bizi harekete geçirdi. Bu yüzden 'Hurdayı Yoldan Çekin' projesine imza attık.
SABAH Türkiye'nin çözülmesi gereken önemli sorunlarını gündeme getiriyor. Başarıyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA