Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Bakan Şimşek karizmaları çizdi

Paranın patronu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçenlerde 'Hurda Teşviği' hakkında bir açıklama yaptı. Ömrünü tamamlamış araçları hurdaya ayırarak, yeni araçlara teşvik vermeyi doğru bulmadıklarını söyledi.
Şimşek, konunun gerek Orta Vadeli Program'da olmadığını ne de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda görüşülmediğine dikkat çekti. Hükümet olarak bir yandan cari açığı azaltıcı çalışmalar yaparken, 'Hurda Teşviği' gibi tüm bu çalışmaları boşa çıkartacak adımları atmayacaklarını ifade eden, Şimşek, ekonomik parametreleri bozacak adımlara soğuk baktıklarının da altını çizdi.

SON NOKTAYI KOYDU
Yaptığı açıklamayla 'Hurda Teşviği'ne son noktayı koyan Şimşek, hem teşvik bekleyen yaşlı otomobil sahiplerinin umutlarını bitirdi. Hem de daha önce 'Hurda Teşviği' konusunda çalışmalar yapıldığını açıklayan Bakan arkadaşlarının karizmasını fena çizdi.
Çünkü, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, daha önce defalarca kez 'Hurda Teşviği'ne yönelik çalışmaların yapıldığını söylemişlerdi.
Maliye Bakanlığı'ndan da 'Hurda Teşviği' için çalışmalar yapıldığı şeklinde haberler basına sızmıştı.
Hatırladığım kadarıyla kısa bir süre önce Bakan Ergün, teşvikle ilgili konuşmuştu.
Çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Ergün, teşvikle ilgili detayları anlatmış, hatta uygulamanın başlayacağı tarihi vermişti. Tabii Bakan Şimşek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama, bütün bunları boşa çıkarttı.

HURDA ARAÇ TEŞVİĞİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de trafiğe kayıtlı 17 milyonun üzerinde araç bulunuyor. Avrupa'nın en yaşlı araç parkına sahip Türkiye'de 20 yaş üzerindeki araç sayısı ise 4 milyonun üzerinde. 20 yaş üzerindeki araçların yaklaşık 2 milyon adedi binek otomobillerden oluşuyor.
Ömrünü tamamlamış hurda araçların yoldan çekilmesi ile çevre kirliliği önemli ölçüde azalacak, trafikte ölümlü kazaların sayısı düşecek, az yakan yeni teknolojiye sahip araçların sayısının artmasıyla, Türkiye'nin petrol faturası kontrol altına alınacak.
Unutmuş olanlara bir hatırlatma daha yapayım.
Hükümetin tepesindeki isim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 'Hurda Teşviği' konusunda olumlu düşünüyor. Başbakan Erdoğan, Türkiye Karayolları Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 'Hurda Teşviği' mesajı vermişti.
Umarım Bakan Şimşek, son kararı vermeden bir daha düşünür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA