Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞEBNEM BURSALI

Muhalefet, muhalefetini doğurdu!

En sonunda bu da oldu! Muhalefet, kendi muhalefetini doğurdu! Muharrem İnce'nin bir süredir yürüttüğü "Memleket Hareketi" resmen partileşme aşamasına geçerken yaptığı "Muhalefete alternatif olmak için yola çıktık" açıklamasıyla siyasette ilginç bir "ara model" başlattı.
İktidar ve muhalefetin haricinde, muhalefete alternatif bir ara katman daha yani... Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi zaten çoktandır. 42 yıldır, partisinin il başkanlığından cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar hemen her kademesinde görev almış, bu görevlere seçimle gelmiş bir isim Muharrem İnce. Yani; CHP ile ilgili her konuda bir şey söylemeye hakkı olan bir isim.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

Nitekim o da; uzun süredir partiyi yöneten başta Genel Başkanı olmak üzere, yönetim kadrosu ve anlayışına, partinin politikalarına yönelik eleştirilerini hem partinin yetkili kurullarında (kurultay dahil) hem de medya aracılığıyla her platformda dile getirdi. Ancak partisinin liderinden de partiyi yönetenlerden de eleştirilerine yönelik yapıcı tutum yerine hep dışlayan bir tavırla karşılaştı.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun parti içinde muhalif seslere yönelik bir süredir sürdürdüğü "Giden gitsin, kalanlar bizimledir" tutumunun en çok yöneldiği isimlerin başında geldi Muharrem İnce.
Bir süredir yurt gezileriyle sürdürdüğü siyasi hareketi, önceki günkü partileşme yönünde attığı ilk adımla resmileştirmiş oldu Muharrem İnce. CHP'den istifasını bile e-devlet üzerinden yapmayı tercih eden İnce'nin bu tavrının netliği, yaptığı açıklamalarda zaten çok açıktı: "Mustafa Kemal deyip Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum! FETÖ'cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum! Mavi Vatan'ı kavrayamayanlarla, 'Türkiye maalesef Azerbaycan'a yardım etti' diyenlerle yollarımı ayırıyorum! Potansiyeline güvenmeyip 'dostlarına' bel bağlayanlarla yollarımı ayırıyorum! Sahte CHP'lilerle yollarımı ayırıyorum! Parti içi demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaadinde bulunursan sana kimse inanmaz! CHP artık tabeladan ibaret!"
Muharrem İnce, yeni kurulacak partiyle ilgili hayli iddialı açıklamalar da yaptı. Partisinin çok kısa sürede grup kuracak sayıya ulaşması bir yana, Meclis'te temsil edilen dördüncü parti haline gelecek kadar milletvekiline sahip olacağı iddiası da ilginç. Şimdiden CHP'den ayrılan 3 milletvekili geçti, arkası da gelecek.
Bir süredir Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ve daha önceki 3 genel başkanı ziyaret ederek parti politikalarına yönelik somut eleştiri ve önerilerini onlarla paylaşan 3 önemli isimden 2'si de yeni parti yolunda. Mevlüt Dudu ve Hakkı Akalın, Muharrem İnce ile birlikte hareket etme kararı alırken, Metin Lütfi Baydar bir süre daha parti içi muhalefeti tercih etti.
Dün konuştuğum Baydar'ın muhalefetinin de sertleşeceği anlaşılıyor: "Muharrem İnce'nin tüm eleştirilerine katılıyorum, ancak ben parti içinde kalarak son ana kadar eleştirilerimi seslendirmeye devam edeceğim. Herkes gidecek olursa, kendisini dikensiz gül bahçesinde sanmasın kimse!" Muhalefeti ve muhalefetin muhalefetini izlemeye devam!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA