Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

F.Bahçe turu %70 geçer!

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde rakip Salzburg. Fenerbahçe'nin şansını nasıl görüyorsunuz?
Kura dönemlerinde her zaman böyle rakipler için 'çantada keklik' denir. Futbol çok ciddi bir oyun. Belçika'dan sonra birkaç yıldır Avusturya futbolunda da bir ilerleme görüyorum. Hazırlık maçlarındaki tablosuna baktığımızda öyle yabana atılacak bir takım değil. Ama son UEFA ve CAS olaylarından dolayı yüksek motivasyonla Fenerbahçe'nin bu eşleşmedeki şansını yüzde 70 olarak görüyorum.

SADECE TOPAL'IN YERİ GARANTİ

F.Bahçe orta sahasında bir yoğunluk var. Bu bolluğun içinde sizce kimler şans bulur?
Fenerbahçe'nin orta sahasında bir yığılma olduğu gerçek. Bence orta sahada yeri en garanti gözüken oyuncu Mehmet Topal. Çünkü Yanal tek ön libero oynayacak gibi görünüyor. Bu bölgedeki en iyi oyuncu Mehmet. Yerli olması da önemli. Fenerbahçe'ye adaptasyon dönemini geçtiğimiz sezonun ikinci yarısıyla birlikte çabuk atlattı. Tahmin ediyorum ki Yanal diğer orta saha oyuncularını rakibe ve duruma göre bir torbanın içine doldurup eleyecek ve ikisini çıkartacaktır.

OLUMLU SONUÇ YILDIRIM'I GÜÇLENDİRİR

F.Bahçe, Avrupa izniyle biraz soluklandı. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bu süreçle ilgili hukukçular dahi ikiye bölünmüş durumda. F.Bahçe'nin hukukçuları yola devam edilebileceğini düşünüyor, diğer hukukçular ise Ağustos sonunda Avrupa'ya gitmeme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Ben hukukçu olmadığım yerde yorum yaparsam hukukçuların bile ikiye bölündüğü yerde işgüzarlık yapmış olurum. Eğer duygularımla yorum yapmam gerekirse inşallah CAS süreci kazasız belasız atlatılır.
Aziz Yıldırım için görevi durdurma kararı kaldırıldı. Olağanüstü seçime gidebileceğini söyleyen Yıldırım seçimden güçlenerek çıkar mı?
Sayın Yıldırım olağanüstü kongre yapılacağını söyledi. Sözünde duracağını düşünüyorum ve durmalıdır da. Saadettin Saran da dahil olmak üzere herkes aday olabilir. Burada süreç önemli. CAS'tan olumlu netice gelirse bu Yıldırım'ın gücünü artırır.

CARDOZO GELECEKSE KANATLAR GÜÇLENDİRİLMELİ
F.Bahçe'nin transferini bitirmek üzere olduğu Cardozo hakkındaki görüşleriniz nedir?
Cardozo transferi gerçekleşirse tabii ki çok önemli olur. Ama Cardozo'yu kullanmak için kenar oyuncularının orta yapma özellikleri olması lazım. Geçen sezon kenarlarda oynayan Sow ve Kuyt pek bu tip oyuncular değil. Onlar daha çok içeri girerek santrfor gibi oynuyorlar. Cardozo sadece kenar toplarda değil sırtı dönük oynayabilen ve dönüp vuran da bir oyuncu. Eğer olacaksa transferinin bir an önce bitirilip takım arkadaşlarının özelliklerini bir an önce öğrenmesi lazım.

Melo'nun aldığı her kuruş helal

Galatasaray Melo'yu tapusuyla aldı. 3 milyon 750 bin Euro bonservis ve yıllık 3 milyon 100 bin Euro ödeyecek. Melo için bu rakamı nasıl buluyorsunuz?
Melo'ya aldığı her kuruş helal olsun derim. Anasının ak sütü gibi helal paradır. Galatasaray'a müthiş katkı sağlamış bir oyuncu. Oyun karakteri, kaybetmeme duygusu, oyun içerisindeki yüksek motivasyonu... Bunların hepsi Melo'nun yüksek kaliteli bir oyuncu olmasından kaynaklanıyor. Galatasaray iki sezondur kiralık oynayan Melo'nun bonservisini alarak çok iyi bir iş yaptı.

Bilic'in en büyük şansı Önder Özen

Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş hazırlık maçlarında henüz galibiyet alamadı. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?
Beşiktaş'ın özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe ile arasında bir uçurum var. Kulüp hem kurumsallaşma hem de ekonomik açıdan toparlanma yolunda. Bir dezavantajları da İnönü Stadı'nda oynayamayacak olmaları. Taraftarın şampiyonlukla ilgili duyguları var ama mantık olarak bakınca pek şansları yok gibi görünüyor. Sezona iyi başlamak zorundalar. Böyle olursa yüksek moral motivasyonla yarışta olabilirler. Ama lige iki galibiyet iki mağlubiyetle başlarlarsa motivasyonları düşer. Bilic için Önder Özen bir şanstır. Türk futbolunu çok ama çok iyi tanıyor. Kendisinden sadece idari konularda değil teknik konularda da yardım alınmalı.

Trabzonspor iyi başlamak zorunda

Trabzonspor Avrupa sınavına farklı bir galibiyetle başladı. Bordo-mavili takımda geçen seneden farklı olan ne?
Trabzonspor'da bir öze dönme görüyoruz. Bu yıl iddialı olmak istiyorlar. Gördüğümüz kadarıyla yönetim de transfer çalışmalarına devam ediyor. Yerli ve yabancı kaliteleri birkaç yıldır düşüktü. Bunu mutlaka artırmak zorundalar. Lige mutlak süreçle iyi başlamalılar. Yoksa Trabzonspor kırılgan bir yapıya sahip. Sezonun ilk 5 maçı Trabzonspor'un geleceğini belirleyecektir.


Cavcav eğitim konusu olmalı
İlhan Cavcav yeniden Kulüpler Birliği Başkanı oldu. Bu konuda ne söylemek istersiniz?
İlhan Cavcav, Türk futbolunun en önemli insanlarındandır. Bildiğim kadarıyla ülkemizde Avrupa'da uzun yıllardır dosyası olmayan tek kulüp Gençlerbirliği'dir. Bence Cavcav'ın futbol hikayesi incelenmeli ve eğitim olarak gösterilmelidir. Belli bütçeyle Türkiye liginin en sempatik, en istikrarlı ve en problemsiz kulübünü yaratan kişidir. Bu tecrübesini Kulüpler Birliği'nde de gösterecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA