Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu da Benim Listem!..

Ayşe okur da, biz yazar mıyız?. Benim de okuduğum kitaplar var tabii şu sıralar..
İşte bazısını satır satır, hatta tekrar tekrar okuduğum, bazısını keyfime göre rastgele bir bölümünü seçtiğim, yani evde masamda duran 5 kitap..
1. Kara Delikler ve Evren'in Sırları.. Stephen Hawking, bu çok meraklı konuyu en bilimsel, ama herkesin en anlayacağı dille anlatıyor.. Mucize gibi bunu başarması..
2. Kuantum Teorisi.. Hawking'i, evreni anlamamız için Kuantum fiziğini bir miktar bilmek zorundasınız. NTV yayınları harika bir yapmış. Bir cebe sığacak boyda, çizgili, resimli roman gibi Kuantum'u anlatıyor.. Dört yıldır bu işin üzerinde biri olarak söyleyeyim, alın cebinize koyun, metrobüste işe gidip gelirken Kuantum öğrenin.. Orta okul diploması yeter.
3. Einstein Bulmacası 1 ve 2.. Mantık ve matematik bulmacaları çocukluktan beri hobim.. Okumaya bayılırım bu tür kitapları. Meraklısına..
4. Paradoks / Bilimin En Büyük Dokuz Bilmecesi.. Paradoks da hobilerimden biri.. "Bir Giritli filozof, bütün Giritli Filozoflar yalancıdır, demiş." Karar verin bakalım, böyle bir laf aslında edilebilir mi?.
Bilimin babaları Antik Yunan'dan gelir. Nokta boyutsuzdur. Hareketi ile çizgi oluşur. Çizgi sonsuz noktalardan oluşur. Çizgiyi kaydırın düzlem, düzlemi kaydırın 3 boyut oluşur. Öklit Geometrisi değil mi?. Hala onu okuyor, o matematikle yaptığımız gökdelenler depreme bile dayanıyor. Oysa benim en sevdiğim şüpheci filozof Zenon, Öklit'i paçavra ediyor ve diyor ki..
"Öklit haklıysa, Aşil, on metre avans versin, 100 metrede kaplumbağayı geçemez."
Yunanlıların yarı Tanrı ve en hızlı kahramanı Aşil, 100 metrede 10 metre kaplumbağa avansını nasıl kapayamaz ki..
Efendim şöyle diyor, benim Sevgili Zenon'um..
"Aşil o 10 metre avansı kapamak için önce yarı noktayı geçmek zorundadır. O yarı noktaya ulaşırken, kaplumbağa biraz ilerler. Aşil bu defa bu kısmın yarı noktasını geçmek zorundadır. Onu da geçer, ama kaplumbağa az daha ilerler. Şimdi bu yeni mesafenin yarı noktasını geçmek zorundadır Aşil.. İki nokta arasındaki nokta sayısı sonsuz değil mi, Öklit'e göre.. O zaman yarı nokta sayısı da sonsuzdur ve Aşil o sonsuz yarı noktayı sonsuza dek geçemez.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA