Malzemeler
- 7-8 adet dolmalık biber
- 3 orta boy domates
- 1 su bardağı pilavlik bulgur
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp, domateslerinde kabuklarını kapak yapak için kalınca kesin. Kalan kısımlarını küp şeklinde doğrayın. 1 su bardağı bulguru yıkayarak suyunu süzün. Tencereye yağ koyarak soğanları kavurun. Rengi fazla değişmeden salça ile de 2 dakika kavurun. Üzerine doğranan domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşadığında bulguru ekleyerek üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekene kadar kaynatın ve karıştırın. Suyunu çektikten sonra altını kapatarak bir kenara alın. İçlerini temizleyip yıkadığınız dolmalık biberleri doldurun. Tencereye dizerek aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin. Dolmaların içerisine kaçırmadan yarısına kadar sıcak su ekleyin ve orta ateşte pişirin. Suyunu arada kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun…