Özbek Mantısı İçin Malzemeler:
-3 su bardağı un
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
-1 su bardağı su
-500 g kıyma
-1 soğan
-Karabiber
-1 su bardağı süzme yoğurt
-2 diş sarımsak
-Kırmızı pul biber
-Sumak
-Nane
-Fesleğen
Öbek Mantısı Yapılışı:
-Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.
-Ele yapışmayan bir hamur elde edecek şeklilde yoğurun.
-Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
-İç harcı için kıymayı bir kaseye alın.
-Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.
-Tuz ve karabiber ilave edip yoğurun.
-Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla açın.
-Hamurdan 8x8 cm ölçülerinde kareler kesin.
-Karelerin ortasına kıymalı harçtan yerleştirin.
-Uçlarını üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın ve karşılıklı kenarları birleştirin.
-Tuzlu kaynar suda haşlayın.
-Üzeri için ezdiğiniz sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın.
-Mantıları bir servis tabağına alın.
-Üzerine yoğurt gezdirin.
-Kırmızı pul biber, sumak ve fesleğen ile tatlandırıp sıcak servis yapın.