Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Kıymalı gül böreği nasıl yapılır? ...

Börekte farklı bir lezzet arayanlar için nefis bir börek tarifi: Kıymalı gül böreği! Hem pratik hem lezzetli kıymalı gül böreği altın günlerinizin vazgeçilmez yemeği olacak. Peki kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıyamlı gül böreği yaparken hangi malzemeler kullanılır? İşte ...

Giriş Tarihi: 7.12.2018 15:45 Güncelleme Tarihi: 7.12.2018 17:03
Kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreği tarifi...

MALZEMELER
1 adet taze yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
100 gr tereyağı (5 yemek kaşığı)
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Bir tencerede tereyağın yarısını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğranları ekleyin ve orta ateşte pişirin. Sarımsağı ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve arzu ettiğiniz diğer baharatları da ekleyin. Ocaktan alın ve ince kıydığınız maydanozları da ekleyip karıştın.
Yufkayı açın ve 4 eşit parçaya bölün.
Tereyağının kalanını ısıtarak eritin ve fırçayla yufkalarına üzerine bolca sürün. Yufkanın uzun kenarına 1/4 kadarını yayın. Kenarlarını katlayıp böreği rulo halinde sarın. Rulonun bir ucundan başlayıp diğer ucuna doğru salyangoz şeklinde sarın. Diğer yufkalar için de bu işlemi tekrar edin. Pişirmek için börekleri yağlanmış bir tavaya alın ve hafif ateşte iki tarafı da kızarana dek pişirin.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kıymalı gül böreği nasıl yapılır? Kıymalı gül böreği tarifi...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN