Yumuşatılmış 200gr tereyağ veya margarin
2/3 su bardağı pudra şekeri
¼ tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı un
½ su bardağı damla çikolata
5 su bardağı pudra şekeri
Kartopu kurabiye yapılışı:
Tereyağını belli bir süre mikserle karıştırın. Pudra şekerini ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilya ve nişastayı ekleyip mikserin en hızlı ayarı ile belli bir süre daha karıştırın. Daha sonra, belli bir süre boyunca un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha fazla un ilave edilirse eliniz ile yoğurun. Tahmini olarak 2 su bardağı un gidiyor o yüzden kontrollü gidin. Ele yapışmayan fazla da katı olmayan bir hamur elde edince içerisine damla çikolatayı ekleyip yeniden yoğurun ve hamurun üst kısmını kapatıp bir saat civarı buzdolabında bekletin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde kurabiye hamurunu dizin.Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında alt bölümü hafif pembeleşecek civara kadar (yaklaşık olarak 20 dakika) pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pudra şekerine bulayarak tel ızgaranın üst kısmına dizin.
İyice soğuyunca bir daha pudra şekeri ekleyin ve servis edin.
Afiyet olsun...