MALZEMELER
- Yarım su bardağı tereyağı
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı beyaz şeker
- 1 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı çikolata parçası
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle tereyağını büyük bir kaba alın.
- Esmer şeker ve beyaz şekeri ilave edin ve iyice çırpın.
- Ardından 1 yumurta ve 2 su bardağı unu ekleyin karıştırmaya devam edin.
- 1 su bardağı çikolata parçasını ekleyin ve hamurunuzu dolapta 15 dakika dinlendirin.
- Hamuru çıkardıktan sonra şeklini almasını istediğiniz fincanın etrafını güzelce yağlayın.
- Hazırladığınız hamurla fincanın etrafını sarın.
- Fincanlarınızı bu şekilde hazırladıktan sonra 200 derecede 20 dakika pişirin. Fincanlarınız servise hazır.
İPUCU
1. Hamurunuzu fincana sararken olabildiğince kalın olmasına dikkat edin yoksa kahveniz akabilir, fincanınız kırılabilir.
2. Sadece kahve için değil muhallebi gibi tatlılarınızın sunumunda da kullanabilirsiniz.