ZEYTİN SALATASI MALZEMELERİ:
Yarım kg küçük boy siyah zeytin
4 adet taze soğan
2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
2 çorba kaşığı nar ekşısı
2 çorba kaşığı sızma zeytınyağı
ZEYTİN SALATASI YAPILIŞI:
SİYAH zeytinleri bol suyla yıkayıp fazla tuzunu giderin. 1-2 saat sıcak suda bekletin. Çekirdeklerini çıkarıp derince bir kaba alIn. Taze soğanları ve maydanozları ince ince kıyıp zeytinlere ilave edin.
Son olarak kırmızı pulbiberi ekleyıp tüm salatayı iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına alın.
Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağını döküp servis yapın..
Not: Bu salata Urfa'da, sabah kahvaltIsInIn geleneksel ve ayrIlmaz bır parçasI. Zeytının kültürü, lezzetı ve sağlIğa yararlarI tartIşIlmaz. ilgınç olan, tüm Akdenız'de ve çok yoğun olarak tüketılmesıne karşIn, sadece Türkıye'de ve Gırıt'te bır kahvaltI malzemesı olmasI. içınde soğan olduğu ıçın bu salata bır öğlen yemeğı veya akşam yemeğı antresı olarak tercıh edılebılır. HazIrlandIktan sonra 15-20 dakıka buzdolabInda bekletmek onu serınletıcı bır salata yapacaktIr. Maydanoz ne kadar bol olursa salata o kadar lezzetlı olur.