Zeytinyağlı Pırasa İçin Malzemeler:
1 kg pırasa
1 adet orta boy havuç
3/4 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı pirinç
Bir buçuk çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1/4 limonun suyu
Tuz
Zeytinyağlı Pirasa Yapılışı:
TEMİZLENMİŞ pırasaları doğrayalım.
Havuçları yuvarlak dilimleyelim.
Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanı ve dilimlenmiş havuçları ekleyerek 2-3 dakika kavuralım.
Ardından pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Pırasalar diriliklerini kaybedene dek, tencereyi arada bir silkeleyerek yemeğimizi pişirelim.
Sonrasında üzerine yarım kahve fincanı pirinci ilave edelim.
Ardından bir buçuk çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, limon suyu ve tuzu katıp karıştıralım.
Ağır ateşte pişirelim.
Piştikten sonra yemeği ateşten alıp soğumaya bırakalım.
Servis yapalım.