Çıtır dolgulu elma tarifi için malzemeler:
2 koyu kırmızı elma
4 yemek kaşığı tereyağı
60 ml esmer şeker
Yarım çay kaşığı tarçın
6 kırmızı elma
Üzeri için:
Yarım su bardağı un
60 ml yulaf
60 ml esmer şeker
60 ml toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Yarım çay kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı tereyağı
Mazırlanışı:
İç harcı için yıkayıp kuruladığınız iki elmanın kabuklarını soyarak küp doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Küp doğradığınız elma, tereyağı, esmer şeker ve toz tarçını ekleyerek 10 dakika pişirin. Kalan 6 elmanın üzerlerini yuvarlak şekilde kesip kestiğiniz kısımları kapak olarak kullanmak üzere kenara ayırın. Bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini oyun. Pişirdiğiniz harçla içlerini doldurun. Üzeri için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp tüm malzeme özdeşleşinceye kadar karıştırıp elmaların üzerine paylaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine elmaları ve kapak için ayırdığınız elmaları koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.