FRAMBUAZLI SUFFLE MALZEMELERİ:
340 gr dondurulmuş frambuaz
25 gr nişasta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 damla vanilya özütü
4 yumurta akı
Yarım çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Yarım çay kaşığı Krem tartar
Üzeri için;
Pudra şekeri
Taze nane
Frambuaz
FRAMBUAZLI SUFFLE YAPILIŞI:
Önceden dondurduğunuz frambuazlarınızı çözdürüp, blendırdan geçirin ve süzün. Frambuaz püresini, nişasta, 4 yemek kaşığı toz şekeri ısıttığınz tavaya koyup karıştrın. Suyunu çekip kıvamına gelince ocaktan alıp ılıtın. Karışım ılırken vanilya özütü, limon kabuğu rendesi ekleyin. Derin ve kuru bir kapta şeker, yumurta akları, krem tartar ekleyip iyice çırpın. Üzerine frambuaz sosunu ekleyip yumurtaları söndürmeden yavaşça karıştırın.
Sufle kaplarını tereyağ ile yağlayın ve şeker serpin. Sufle karışımını sufle kaplarına dolu dolu koyun bir spatula yardımıyla üzerini düzleyin.
Önceden ısıtılmış 190 derece Fansız fırında , fırın tellerinin üzerine sufle kaplarımızı koyalım ve 10 dakika pişirelim.
Fırından çıkardığımız suflelerin üzerine pudra şekeri ekip frambuaz tanesi ve taze nane ile süsleyin