MALZEMELER:
1 kilo çam kozalağı
1 kilo toz şeker
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
YAPILIŞI:
1.Yeşil ve körpe kozalakları dalından topladıktan sonra, üzerindeki tüm kir ve çöpü temizleyin. Ardından soğuk su altında güzelce yıkayın.
2. Temiz çam kozalaklarını tencereye alın ve üzerine bir kilo su koyarak yaklaşık bir saat boyunca kaynatın.
3. Kaynayan çam kozalaklarının içerisine toz şeker ilave edin ve kaynatmaya devam edin.
4. Pişmeye devam eden çam kozalağı reçeli yüzeyinde sürekli olarak köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri tahta kaşık ile sıyırın. Reçelin taşmaması için başından hiç ayrılmayın.
5. Reçeliniz koyu bir kıvam alınca içerisine limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha kaynayan reçeli ocaktan alabilirsiniz.
6. Reçeli sıcaklığı ile kavanoza doldurun ve kapağını çok sıkı bir şekilde kapatın. Ardından kavanozları kaynak suda 5 dakika bekleterek daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
7. Kavanozları ters şekilde 12 saat boyunca soğumaya bırakın.
8. Hazırlamış olduğunuz çam kozalağı reçelini nemsiz, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza ederek kış aylarında ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.