MALZEMELER:
1 kilo çeri domates
1 kilo toz şeker
1 buçuk bardak su
Kireç suyu için:
2 yemek kaşığı sönmemiş kireç
2 litre su
YAPILIŞI:
1. Çeri domatesleri yıkadıktan sonra kaynar su içerisine atın ve birkaç dakika sonra sudan çıkarın. Bu yöntemle çeri domatesler daha rahat kabuklarından ayrılacaktır.
2. Çeri domatesleri soyduktan sonra bir kaba alın ve kireç suyunu hazırlamaya başlayın.
3. Bir kaseye iki litre soğuk su dökün ve içerisine 2 yemek kaşığı kireci ilave edip karıştırın.
4. Kirecin dibe çökmesi için yaklaşık 2 saat bekleyin ve ardından kireç suyunu dikkatlice süzün.
5. Elde etmiş olduğunuz kireç suyu içerisine çeri domatesleri dökün. Çeri domatesler bir saat kadar kireç suyunda beklesin.
6. Bir saat geçince domatesleri kireç suyundan alın ve bol suda güzelce yıkayın.
7. Reçel tenceresi içerisine yaklaşık bir buçuk bardak su dökün ve içerisine toz şekeri ilave edin.
8. Şerbetinizi karıştırarak kaynamaya bırakın.
9. Şerbet hazır olunca içerisine çeri domatesleri ilave edin ve kısık ateşte reçelinizi kaynatmaya devam edin.
10. Ortalama bir saat boyunca kaynayan çeri domates reçeli kıvamını almış olacaktır.
11. Reçeli ocaktan almadan önce içerisine bir yemek kaşığı taze limon suyu ilave edebilirsiniz.
12. Çeri domates reçeliniz pişince birkaç dakika dinlenmesini bekleyin ve ardından kavanozun içerisine kepçeyle reçelinizi doldurun.
13. Kavanozun kapağını güzelce kapatın ve ters çevirin.
Özenle pişirmiş olduğunuz kireçte çeri domates reçelini soğuduktan sonra serin, kuru ve karanlık bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.