Ağlayan Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket Kabartma tozu
- 1 çay bardağı kakao
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Keki ıslatmak için:
Üzeri için
- 1 paket krem şanti
- 1 kase kırılmış fındık (isteğe bağlı)
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan kek nasıl yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- Kalan hamur malzemeleri ilave edilerek kek hamuru hazırlanır.
- Yaklaşık 28×28 boyutunda kare borcamda ya da yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz.
- Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170C fırında pişirilir.
- İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir.
- Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür .
- Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.
- Son olarak bol çikolata sosu ile üzeri kaplanır.
- Çikolata sosunun da mutlaka soğumuş olması gereklidir.
- Birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapılır. Afiyet olsun.