Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen yemek yarışması, katılımcılar ve davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Devrek Kaymakamlığı ve Devrek Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen yemek yarışması katılımcılar ve davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen kaymakamlık ve belediye tarafından organize edilen yarışmada ilçenin önde gelen yemekleri jüri heyetinin beğenisine sunuldu. Beş kategoriden oluşan yarışmada Devrek çorbalarından yöresel tarhana, mısır unundan yapılan tıntış, tavada kuru yufkadan yapılan ıspanaklı el böreği, un ve yağın kavrulmasından elde edilen cevizli un helvası, nişastadan yapılan nişasta helvası ile ilçenin yöresel lezzeti beyaz baklava 9 kişilik jüri heyetinin beğenisine sunuldu. Yöresel tarhana’da Rukiye Çevik, tıntış çorbasında Necla Esen Ak, el böreğinde Servet Bozkurt, un helvasında Meral Karakaraman, beyaz baklavada Durkadın Altınok ve nişasta helvasında Leyla Altınok birinciliği elde etti. Düzenlenen yarışmada birinci gelenler altın ve cep telefonu ile ödüllendirilirken, diğer yarışmacılar da çeşitli hediyeler takdim edildi. Devrek esnafının sponsorluğunu üstlendiği yarışmada davetliler müzik dinletisi eşliğinde fotoğraf sanatçıları Semra Taşkaya ve Erdoğan Akçabelen tarafından açılan karma fotoğraf sergisini de gezme imkanı buldu.
Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Zonguldak Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Zonguldak Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.