Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Gül ve Erdoğan: Beş yıl daha?

Sinyal geldi! Başbakan Erdoğan yerel basın temsilcileriyle yaptığı sohbette...
AK Parti'deki 3 dönem sınırlamasının kalkabileceğine ilişkin ipucu verdi: "Bu kuralın değişmesi için partililerden talep gelirse kongreye götürebiliriz" dedi.
Kendi fikrinin, "3 dönem görev, bir dönem dinlenme" olduğunu tekrarladıktan sonra...
Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki soruya ise şöyle cevap verdi: "Şu an gündemimizde yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir."
Sürekli okurlarımız için Başbakan'ın verdiği bu sinyaller sürpriz değil. 13 ve 20 Şubat günkü yazılarda her iki konuyu da işlemiştik.
Aslında konunun geçmişi, Başkanlık sistemine geçme imkânının kalmadığı günlere kadar uzanıyor. Başkanlık şeklinde olmayacaksa, Erdoğan niye Köşk'e çıksın?
Evet, Türkiye'de Cumhurbaşkanının yetkileri çok fazla... Ancak bunlar esas olarak "atama" yetkisi, "icraat" yetkisi değil.
Erdoğan ise bir icraat adamı... Erdoğan başbakanlık koltuğunu bırakmadığı sürece, Abdullah Gül için en iyi pozisyon cumhurbaşkanlığı.
Normal şartlarda, devletin zirvesindeki Gül-Erdoğan yapılanması beş yıl daha devam eder. Ama şartların pek de normal olmadığını unutmayalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA