Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

O kararın anlamı ne?

Araya hafta sonu girdiği için ancak ele alacağım... Konu: AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun aldığı, "Üç dönem kısıtlamasına devam" kararı.
Bu kararı... Yani üç dönem milletvekili olanların... En az bir dönem Meclis'e ara vermeleri konusundaki parti kuralının devam etmesini... Bazı arkadaşlar, "Başbakan Erdoğan, kesinlikle Cumhurbaşkanlığına aday olacak" diye yorumladı.
Makul bir fikir ama hiç de kesin değil.
Bu karar sadece şu durumu (şimdilik) kesin hale getirdi: Bülent Arınç, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Hüseyin Çelik, Ali Babacan, Cemil Çiçek gibi ağır toplar da dahil... 69 milletvekili, 2015'teki seçimlere giremeyecek. (Köşk seçimi hele bir geçsin; o da değiştirilebilir.)
Ama 70'inci milletvekilinin... Yani Parti Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın durumu farklı...
Basit bir soru: Madem üç dönem kısıtlamasının sürmesi, Erdoğan'ın, Köşk'e aday olacağına işaret ediyor... Neden kendisi veya partisi bunu resmen açıklamıyor?
Daha önce de yazdığım gibi: Erdoğan aday olup olmamayı hâlâ zihninde tartıyor: "Şimdi mi olayım, yoksa 2019'a mı bırakayım" diyor.
Soracaksınız: "2019'a bırakırsa, 2015 seçimi ne olacak?" İlahi arkadaşlar: "Görülen lüzum üzerine, üç dönem kısıtlaması Parti Başkanı için kaldırılmıştır" şeklinde karar alınır; olur biter.
Bir başka arkadaş, şöyle dedi: "Sadece Erdoğan için kaldırılırsa... Partideki ağır toplar küser..."
Doğru, onlar rahatsız olur ama olayın bir de öteki yüzü var: İkbal bekleyen diğer partililerin iştahı açılır. Canla başla çalışmaya başlarlar.
Düşünsenize tam 69 koltuk boşalacak. Oralara yeni milletvekilleri, yeni bakanlar, yeni başkan yardımcıları filan oturacak.
Velhasıl kararın pembe mi, kara mı olduğu, nereden baktığınıza bağlı.
Not: MKYK'nın aldığı "mevcut seçim sistemiyle devam" kararını da imkân olursa yarın değerlendiririz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA