Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Bir haberin anatomisi

CHP'li bir grup, partinin geleceğini konuşmak üzere İstanbul'da bir araya gelmiş. Milliyet de bunu '29 Mart Toplantısı' diye manşete çekmiş. Katılanlar arasında Kemal Derviş de varmış. Toplantı 'çok gizli' imiş. 'Kapalı kapılar ardında' yapılmış.
Güzel haber; değil mi?
Ben siyasetle pek ilgilenmem ama dur şunu hele bir okuyayım, dedim. Kimmiş bunlar? Neler konuşulmuş? Haberi gazete nasıl yakalamış?
Kemal Derviş muhabir Şükran Pakkan'ı karşısında görünce biraz bozulmuş. "Hani kimsenin haberi olmayacaktı" diye yakınmış.
Ben de merak ediyordum: Sahi nasıl haberleri olmuş? Yazının sonunda her şey ortaya çıktı: Toplantıyı düzenleyen kim? Hurşit Güneş. Yani aynı zamanda Milliyet yazarı olan bir ekonomist. Katılanlar kim? Örneğin Derya Sazak. Gazetenin eski yayın yönetmeni ve köşe yazarı.
Derviş de saf saf soruyor, "Hani kimsenin haberi olmayacaktı" diye! Medyayı aslana mı benzetirsiniz, kediye mi, ben bilmem, ama onunla aynı yatağa girerseniz bir yerleriniz çizilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA