Arası yemekle iyi olanlar bilir... Defne yaprağı, et ya da balığın ağır kokusunu hafifletmek, ete hoş bir aroma kazandırmak için kullanılır. Örneğin, kılıç balığı şiş yapacaksanız, mutlaka etlerin arasına defne yaprağı da koymalısınız. Durup, dururken bunca yemek tarifini niye verdiğime gelince: Defne Samyeli, atv'de yeni programına başladı. Defne, gündüz ekranının ağır kokusunu gideren bir yaprak gibi geldi bana... Her şeyden önce ekrana çok yakışıyor. Haberci kimliği, genel kültürü, vizyonu ile "her konuda" söyleyecek sözü olduğu belli. Bu nedenle içine daldığı hiçbir konu onun ağzında "eğreti" durmuyor. Diksiyonu düzgün, Türkçesi mükemmel... Oturmasını, kalkmasını, konuğuna nasıl hitap etmesi gerektiğini iyi biliyor. Programa gelince: Diş hekiminin bürosunda sıra beklerken vakit geçirmek için elinize aldığınız aktüalite/ magazin dergileri tadında... Güncel haber de var, magazin de... İçine şarkı da katılmış, aksiyon da... Eminim bu köşelerden en çok hangisi ilgi görürse, program o kulvara yönelecek. Yani sözün özü, kervan yoldayken düzülecek... Ben Defne Samyeli'nin ekranlara ölçü, kalite ve estetik kazandıracağını düşünüyorum. Peki gündüz seyircisinin aradığı "kalite" mi? İşte bundan azıcık şüpheliyim. Ama iyi bildiğim bir şey var: Balığın eti ne kadar ağır olursa olsun, "Defne" asla kokmaz...