Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Özyeğin: Patron, miktarı önemli değil bana hisse ver Karamehmet: Hayır!..

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNİNİ YARATAN 'HAYIR'

Önceki akşam hem Türkiye'den hem de dünyanın dört bir yanından girişimciler İstanbul'da bir araya geldi. Size bir çırpıda birbirinden ilginç birkaç isim sayabilirim.
Örneğin, merkezi Dubai'de olan ve Türkiye'de Acıbadem Hastaneleri gibi bir çok şirkete yatırım yapmış olan Abraj Capital'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Arif Naqvi. Dünyanın en popüler iş sosyal ağlarından biri olarak gösterilen Linkedin'in kurucusu Reid Hoffman, Türkiye'den hakikaten sıfırdan büyük bir başarı öyküsüne imza atan Hüsnü Özyeğin, girişimciliği nedeniyle değil bir sosyal sorumluluk projesi olarak girişimciliğe büyük destek veren Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç ve de Akbank'ın direksiyonundaki Suzan Sabancı Dinçer….
Endeavor Etkin Girişimciliği Destekleme Derneği 35'inci toplantısını İstanbul'da dün ve bugün gerçekleştiriyor ve her ülkenin girişimcileri arasında en gelecek vaat edenler bu toplantılarda seçilerek destekleniyor. İşte bu toplantı öncesi bizim katıldığımız akşam daveti Endeavor'a para desteği sağlamak amacıyla yapılmıştı.

Ali Koç'un heyecanı!

Girişimciliği destekleyen işadamları masa satın almışlardı. O akşam Ali Koç ve Hüsnü Özyeğin ile aynı masayı paylaştım. Harvard Business School profesörlerinden Richard Hamermesh'i de unutmamalıyım.
Geceden aklında ne kaldı diyecek olursanız iki şey söyleyebilirim. Birincisi Ali Koç'un bu oluşuma verdiği desteği büyük bir heyecanla göstermesiydi. Espriyle karışık masada, 'Kendinizi girişimci sayıyor musunuz' diye sorunca, 'Tabii ki hayır' dedi. Ali Koç, Endeavor'un yönetim kurulu üyesi. 'Ama' diye devam etti: 'Koç Holding'e bakarsanız bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer alıyor iş hayatını doğrudan destekleyen bir projesi yoktu. Bu doğrudan girişimciliği, işi destekliyor. O yüzden burada varız.'
Geceden unutamadığım diğer konu ise, bankacılığın önemli isimlerinden biri olan Hüsnü Özyeğin'in yaptığı müthiş samimi konuşma oldu.
Endeavor Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu önce Özyeğin'in birbirinden ilginç özelliklerini sıralamaya başladı. Bankacılığa nasıl adım attığına, basamakları onar onar nasıl tırmandığına, banka sahibi oluşuna, genç yaşında başardıklarına, Forbes listesinin ilk sırasına yerleştiğine, karısı Ayşen Özyeğin ve çocuklarıyla birlikte binlerce çocuk, kadın ve gencin hayatını değiştiren sosyal sorumluluk projelerine, yaptırdığı okullara ve yurtlara kısacık değindi. Özyeğin alkışlarla kürsüye geldi ve Harvard yıllarından başlayarak o müthiş zekâsını işe, girişimciliğe, daha farklı olmaya nasıl kullandığını bir hikâye tadında anlatmaya başladı. Yönetimin öneminden söz etti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA