Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TİMUR SIRT

Telefonlar bir adım önde

Atacağınız her adımı önceden tahmin ederek hayatı kolaylaştıran akıllı telefonlar nihayet ortaya çıkıyor. Samsung'un amiral gemisi Galaxy S6 ve HTC'nin M9 modeli ilk kez vitrine çıktı. Huawei ise ilk akıllı saatini Barselona'da tanıttı

Akıllı telefonlar Mobil Dünya Kongresi (MWC 2015) açılmadan yüzünü göstermeye başladı. Bu yıl 90 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen MWC 2015 bugün Barselona'da kapılarını açıyor. Pazar günü neredeyse tüm firmalar yeni ürünlerini dünyaya tanıttı. Kullanıcı alışkanlıklarını öğrenerek atacağınız her adımı önceden tahmin ederek, hayatı kolaylaştıran yeni nesil telefonlar 'akıllı' tanımlamasını hiç bu kadar hak etmemişti. HTC One M9, yemek saatinde çevredeki yakın restoranları listeleyip gösteriyor. Uçağınızın verileri girilmişse anında uyarıyor.

METAL TUTULMASI

Samsung, Galaxy serisinin başından bu yana metal kapağa mesafeli durdu. Metal çerçeveyle başlayan yakınlaşma S6 modeliyle doruğa ulaştı. S6'nın Note Edge gibi kavisli akıllı kenarlı ekranı olan S6 Edge tasarımı da ortaya çıktı. Safir kristal ekranlı Huawei Watch 18 milimetre kalınlığa ve 40 farklı ekran tasarımına sahip. Barselona'da görücüye çıkan akıllı bileklik Talkband B2 ise, hareketi analiz edip kullanıcının yürüyüş, bisiklet veya tırmanma yapıp yapmadığını anlıyor. Nisanda satışa sunulacak Talkband B2 169-199 euro arasında değişiyor. Bin şarkıyı depolayan kablosuz kulaklık Talkband N1 ise 119 euroya satılacak.

8 MİLYAR AKILLI TELEFON

Mobil cihaz işlemcisi Qualcomm'un Snapdragon işlemci kullanan 1000 farklı telefon modeli var. 2018'e kadar 8 milyar akıllı telefon satılacağı tahmin ediliyor. Tasarım aşamasındaki telefonların sayısı ise 825. Toplamda yaklaşık 919 milyon işlemci satan firmanın bu yıl amiral gemisi modeli Snapdragon 810 olacak.

BÜYÜK EKRAN DENEYİMİ
Artık bütün telefon markaları amiral gemisi ürünlerini 5 inç üstü ekranlarla tüketiciye sunuyor. Büyük ekran deneyimini yaşayan bir kullanıcı daha küçüğü dönüş yapmak istemiyor. HTC yine Ultrapiksel teknolojisini ön kamerada kullanıyor.

GALAXY S6'DA METAL VE KAVİS FIRTINASI
Samsung Galaxy S6 ve hafif kavisli yüzeye sahip S6 Edge 10 Nisan'da Türkiye dahil 20 ülkede satışa çıkıyor. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge modelleriyle metal gövdeye geçiş yaptı. Şimdiye kadar en iddialı sunumunu yapan Samsung, hızlı şarj özelliği, kamera hızı, dayanıklı ekran ve metal malzeme dahil her konuda iddialı açıklamalar yaptı. 5.1 inç Super AMOLED ekran şimdiye kadar en yüksek çözünürlüğe sahip (557 PPI). Gorilla Glass 4.0 ekran ve metal malzemenin yüzde 50 daha dayanıklı malzemeden yapıldığını iddia eden Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge gold, yeşil, siyah, beyaz ve turkuvazdan oluşan 5 farklı renk alternatifine sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA