Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaşargil!..

Yaşamdan Dakikalar'da Nebil ve Haşo anlatmıştı.. Gazi Yaşargil'in okumak için Avrupa'ya gönderilme öyküsünü.. Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, oğlu Can'ı değil, Gazi'yi seçmişti, devlet bursu için. Can Yücel de, "Gidersem" diye biriktirdiği paraları Haydarpaşa'dan uğurladığı sınıf arkadaşı Gazi'ye vermişti, "Sana lazım olur" diye..
Bu güzel öyküyü Yılmaz Özdil nakletmiş, Hürriyet'te.. Kamu Personel Seçme Sınavları'ndaki skandala bağlayıp.. Anlatırken "Biz dünya çapında bir beyin cerrahı olan, icat ettiği aletler ve sistemlerle dünya tıp fakültelerinde okutulur olan Gazi Hocayı 'Asker kaçağı' diye vatandaşlıktan ihraç ettik" demiş..
Doğru.. Ama eksik Yılmaz.. Yıllar sonra Gazi Hocaya af çıktı. Hoca 65 yaşına geldi. Bu yaştakilere İsviçre'de ameliyat yaptırmıyorlar. Gazi Hoca, hastanesini Türkiye'ye, Bodrum'a taşımaya karar verdi. Bodrum böylece sadece turizm değil, bir Dünya Tıp Merkezi de olacaktı..
Önüne mevzuatı çıkardık. Hastanenin dünyada paha biçilmez alet ve araçlarının Türkiye'ye girmesine gümrük izin vermedi. Gazi Hoca bir kez daha lanet etti.. Bir daha dönmemek üzere gitti..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA