Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Bursalı genç futbolcu

Beşiktaş'la oynayacakları maç öncesinde Twitter'dan Fernandes'e olan sempatisini dile getiren Bursaspor'lu genç futbolcunun takımdan kovulmasını hepiniz duymuşsunuzdur.
Ülkemizde futbolun elle tutulacak yeri zaten yoktu da... Bu son örnek, futbolu hangi kafaların yönettiğinin altını bir kez daha çizdi.
Ülkede son yıllarda fena halde geçerli olmuş bir düşünce tarzı var; tek tip düşün, farklı düşünsen bile sesini sakın çıkarma...
Hangi sektörü ele alırsanız, bunu görüyorsunuz. Şimdi fanatik taraftarlar o 18 yaşındaki çocuğun yaptığının kabul edilmez olduğunu düşünüp köpürüyordur.
Ama unutmasınlar ki futbol bir sanat ve sanatçının dili, dini, ırkı ve rengi yok.

Aynılaştırmayın!
Bir heykele veya bir tabloya bakarken, onu yapan sanatçının kimliğiyle ilgilenmediğiniz gibi, futbol sanatçısını izlerken de hangi takımın formasını giydiğine bakmazsınız.
Rakibiniz için ter döküyor olabilir ama bu, sanatının değerini düşürmez.
Bahsettiğimiz 18 yaşında gencecik bir çocuk. Fernendes'e hayran olabilir ve bunu dile getirebilir; bunda bir sakınca yok.
Formasını sırtına geçirdiği anda terinin son damlasına kadar savaşıyorsa; size ne kime sempati duyduğundan. Bırakın bu herkesi aynılaştırma tavırlarını...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA