Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

G.Saray bu savaşı asla kazanamaz!

Liderl er nasıl saygı kazanırlar? Anlamlı kararlar vererek, hatalarını kabul ederek, kişisel gündemlerini takipçileri ve kurumları için en iyi olan şeyleri belirleyerek...

***
Türk futbolunun lideri kim; Sayın Yıldırım Demirören! Bir liderin yönettiği kurumlardan yeterince sevgi saygı görmesi için eylemleri ile söylemleri arasında tezatlık olmamalı. O lider adalet duygusunu herkese eşit dağıtmalı. Eğer yönettiği kurumlar adaletli davranmıyorsa müdahale etmeli.
Tarih: 21 Temmuz 2014... Yer: Ankara. Gündem: TFF Olağan Genel Kurulu... Başkan Sayın Demirören yeni sezonla ilgili kulüpleri bilgilendiriyor. İki önemli konuya gelelim; E-Bilet ve cezalar.
Bakın Demirören Genel Kurul'da ne diyor; "Kötü tezahüratı bitirmek için her türlü önlemi alacağız. E-Bilet uygulamasının yardımıyla tribün kapatma cezalarını uygulamaya alıyoruz. E-Bilet konusunda TFF olarak örnek bir yapı oluşturduk. Passolig dünyadaki emsallerinin üzerinde ve kulüplerimize şimdiden faydalar sağlamaya başlamış bir teknoloji. Sağduyulu taraftarların katkılarıyla daha fazla faydalarını göreceğimizden eminim."
Demirören'in övdüğü Passolig'in 4 Eylül itibarıyla satış rakamlarına bakalım... Toplamda 266 bin 812 Passolig kartı alınmış.
Alan takımların listesine bakalım:
Galatasaray: 60.540, Beşiktaş: 52.841, Konya: 21.434, Trabzonspor: 18.890, Fenerbahçe: 0...
60 bin Galatasaray taraftarı, TFF'nin kurallarına uyup aldığı Passolig kartıyla şimdi lider durumda. Fenerbahçe'de tek Passolig kartı yok. Çünkü Başkan Aziz Yıldırım "Passolig'e Hayır, E-Bilet'e Evet" diyerek Passolig'e ambargo uyguluyor.
Gelelim şimdi Süper Kupa maçına ve sonrasında verilen cezalara... ATV ve A Haber Manisa'daki Süper Kupa'nın yayıncısıydı. Ben de Gürcan Bilgiç ve Erman Toroğlu ile yorumcuydum.
Maç boyu iki takım taraftarı da küfrü ağızlarından eksik etmedi. Sahaya atılmadık su şişesi ve patlayıcı madde kalmadı. İki tarafa da ceza verilmesine karşı değilim. Ama birine "Az attı", diğerine "Çok attı" mantığıyla farklı ceza verilmesine karşıyım.
Önce iki kulübe de para cezası verildi. Galatasaray 250 bin lira, Fenerbahçe 20 bin lira ceza aldı. Sonra TFF Hukuk Kurulu hassasiyetle(!) "Cezalar az" diyerek Tahkim'e başvurdu. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in "Yeni sezonda saha kapatma olmayacak, tribün kapatacağız" sözüne rağmen Türk Telekom Arena Eskişehir maçında açılmayacak.

TFF'YE ÜÇ SORUM VAR
1- Fenerbahçe'nin ve Trabzonspor'un saha kapatma cezalarını yeni uygulama nedeniyle tribün kapatma cezasına döndüren siz değil misiniz?
2- Süper Kupa'nın E-Bilet uygulamasıyla oynanması için neden ısrar etmediniz? Bu uygulama olsaydı kimin stada gireceği ve nerede oturacağı bilineceği için tribünlerde aynı çirkinlikler yaşanır mıydı? Tabii ki yaşanmazdı. Ancak TFF olarak E-Bilet'i uygulatamazdınız. Neden mi? Fenerbahçeli taraftarların Passolig'i olmadığı için maça girme şansları da yoktu. Ama Galatasaraylı taraftar Passolig'i boykot etmiş olsaydı kesin E-Bilet uygulamasını yapardınız!
3- TT Arena'da Volkan Demirel'e içki şisesi atıldıktan sonra Galatasaray Yönetimi, kale arkalarına ağ germişti. Peki Manisa'da zemine bitişik durumdaki kale arkası tribünlerine önlem olarak neden ağ koymayı düşünmediniz? Stadın güvenliği TFF'ye ait değil mi? Sen içeri girerken insanları donuna kadar arayacaksın; bozuk paralarını, çakmaklarını alacaksın ama sonra içeride kapaklı şişe suyu satacaksın...
Ben oturduğum yerden yabancı cisimleri atanları göreceğim. Öve öve bitirilemeyen kameralar ise su ve patlayıcı atanları tespit edemeyecek...
Güvenlikler ise yabancı madde atanı dışarı almayacak; "Sus... Otur yerine" diye uyaracak... Sonra da çokbilmiş(!) tarafsız(!) Hukuk Kurulu cezayı az bulacak ve Galatasaray'ın stadı kapanacak.
Zamanında hakem Halis Özkahya'ya eliyle cinsel tarif biçen Meireles'in aldığı cezanın 11 maçtan 4'e düşmesini vicdanen içine sindiren Hukuk Kurulu bence kendini kapatsın!
Yine de tribün kapanacaksa TT Arena'nın kale arkaları kapanabilir. Alınan kararda amaç kuralları uygulamak değil Galatasaray'ı dövmek! Bu savaş TFF ile Ünal Aysal arasındadır. TFF aba altından sopa göstermeyip resmen Galatasaray Başkanı'na ve yönetime "Canınıza okurum. Ayağınızı denk alın" diyor. Galatasaray Yönetimi'ne uyarım; bu savaşı, internet sitenizden yaptığınız ve yapacağınız açıklamalarla kazanamazsınız.

HELAL OLSUN AZİZ BAŞKA NA!
En doğru rol model Aziz Yıldırım'dır!
Basacaksın TFF'yi... Ağzına geleni söyleyeceksin.
Galatasaray taraftarı 60 bin Passolig almış. TFF "Aferin mi?" diyor. Hayır...
Aziz Başkan, Demirören'in çok övdüğü Passolig'e "Karşıyım, uygulamam" diyor. Karabük maçında kapanan tribünlerin taraftarlarını Maraton'a alıyor.
Bana bir dönem "Türk futbolu Aziz Yıldırım gitmedikçe düzelmez" diyenlerin şimdi Aziz Başkan'ın gücü önünde diz çöktüklerini görüyorum. Helal olsun Aziz Başkan'a! Güç dediğin işte böyle olur... TFF de diz çöker, yazarı da müdürü de diz çöker...


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA