Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MELİHA OKUR

Kaybeden Kadıköy ekonomisi

Ne 22.2 milyar euroluk üçüncü havalimanı ihalesi, ne Sinop'taki ikinci nükleer santral, ne de Merkez Bankası'nın ilk çeyrekte 'yüksek çıkar' dediği enflasyon. Haftanın olayı Portekiz'in güçlü takımı Benfica ile UEFA'da yarı final oynayan Fenerbahçe.
15 bin taraftar gitti Portekiz'e. Özel uçaklar hariç, THY ve Atlasjet 21 geniş gövdeli uçak kaldırdı. 2 uçak F.
Bahçe'ye aitti. 8 tur şirketi taraftar taşıdı.
Gurbetçi Türkler, gelincik tarlasına dönüşen 65 bin kişilik Işık Stadı'nda yerini aldı.
Lizbon şehri bu kadar çok konuk taraftarla ilk kez tanıştı. Şehirdeki meydanlar, restoranlar tıka basa F.Bahçelilerle doldu. Taraftarın isteğini kırmadı restoranlar, F.Bahçe bayrakları asıldı meydanlara. Kemer sıkma programlarından bunalan ve krizden çıkış yolu arayan Portekiz halkına Fener seyircisi ilaç gibi geldi.

***

15 bin kişinin yemeğe içmeye 100'er dolar harcadığını düşünsenize!
Bilet, otel hariç 1,5 milyon dolar para döndü bir günde şehirde.
Yüksek enflasyona rağmen Lizbon'daki beş yıldızlı oteller, lüks restoranlar Türkiye ile kıyaslanınca ucuz. 4 fincan çay 6 euro. Hem de demleme. Bu paraya İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelden içeri girmek mümkün mü?
Boşuna AB üyesi olunmuyor.
AB locasında centilmenlik, "ileri demokrasi"de gaz var. Türkiye'nin alacağı yol çok. Çünkü böyle gerilimli bir günde küfür yoktu. Fevri hareketlerden kaynaklanan küçük vakalar oldu. Paralar yağdı yüzümüze, o kadar. Şiddet yaşamadık.
Stadın etrafında da, içinde de polis yoktu. Holiganizm yoktu.
Benficalılarla kol kola maç seyrettik.
Kucaklaştık. Gerilimli bir maçta tek kriminal vaka olmaması önemsiz mi?
***

İş, sanat, medya dünyası da stattaydı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un "Başkanlığını desteklerim" dediği Ali Koç, her zaman olduğu gibi takımının yanındaydı. Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen yoktu bu defa. Didim'deki toplantı nedeniyle üst düzey dört çalışan gönderilmiş maça.
Fenerli eşinin fendi Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in Galatasaray fanatikliğini yendi.
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maç öncesi Ateş'in doğum gününü bile kutladı. Komedyen Cem Yılmaz, oyuncu Nejat İşler, Tolgahan Sayışman, tiyatro ve dizi oyuncuları, şarkıcı Burak Kut ve diğerleri, tek yürek oldu Fener için... Ancak bu yolculukta iki maçı seyircisiz oynayan F. Bahçe'nin kasasına çok para girmedi. Kadıköy ekonomisi işin kaybedeni oldu. "Kriz yönetimi gurusu" ilan ettiğim Başkan Yıldırım'dan hasılat raporu bekliyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA