Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Leyla Gencer!..

Cumhuriyet'te Evin İlyasoğlu'nu okuyorum. Cumhurbaşkanı Gül, La Scala'nın 7 Aralık'taki Carmen Galası'na davet edildi ya.. O vesileyle yazmış..
"Cumhurbaşkanımız yarım yüzyıl boyu La Scala'nın Divası (Kraliçe Tanrıçası) olan Leyla Gencer'in ülkesinden gelen bir devlet adamı olarak ayrıca gurur duyacaktır" diyor.. Sebebini de özetliyor.
2 Kasım'da Lombardia Eyaleti "Milano'yu Milano yapan 15 insan"ı seçmiş.. Biri Leyla Gencer.. Düşünebiliyor musuz?. Tarihin kültür ve sanat merkezi Milano'yu Milano yapan 15 kişiden biri, bir Türk!..
Milano basını, 10 Mayıs 2008'de "Son Diva'yı yitirdik. Opera tarihimizde bir devir kapandı" başlıklarıyla çıkmıştı.
Gül'ün Carmen rolünde dinleyeceği mezzo soprano Anita Rachvelişivili, 2008 Leyla Gencer Yarışması'nın üçüncüsü..
Leyla Gencer'in ölümüne dek ders verdiği La Scala Singing Academy'ye seçtiği Asude Karayavuz ve Simge Büyükedes bu yıl La Scala Galalarında yer almışlar.. Daha neler neler..
Niye yazdım..
Hani ölümünde, bu ülkenin gedikli Atatürk düşmanları, sırf Atatürk'e ve Cumhuriyete dil uzatmak için bir fırsat daha yakalamış olmanın heyecanıyla Büyük Leyla'ya saldırmış, yerin dibine sokmuşlardı ya.. "Utandılar mı" diye aklınızdan geçirmeyin. Atatürk düşmanlarında utanma olmaz!..

***

En önemlisi.. 7 Aralık Pazartesi gecesi La Scala'daki bu gala canlı yayınla Cinebonus Sinemalarının dev ekranlarına geliyor. Kanyon, G.Mall, Capacity ve Nautilus Alışveriş Merkezlerindeki salonlarda..
Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek bir uygulama bu..
Yerlerinizi şimdiden ayırın. Muhteşem bir olaya şahit olacak, Carmen'i izlemeye ve dinlemeye doyamayacaksınız..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA