Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hakan / Utku ile Bayram Keyfi

Hakan ile Utku, ülkeye seslerini bu köşeden duyuran iki gençti.. Bursa'dan yazmışlardı bana.. Köşeme almıştım, Duvar Yazıları öyle başladı. Sonra işi büyüttüler.. Günaydın'da harika bir mizah köşeleri oldu. Zamanın Genel Yayın Müdürü ile anlaşamadılar. Ayrıldılar.. Kendi işlerine daldılar.. Kitaplar yazdılar.. Geçen gün çıkıp geldiler.. Sarılmalar, öpüşmeler..
"Yahu nerdesiniz.. Köşem gene size açık" dedim.. Gittiler.. Ardından e- mailleri geldi..
Buyrun size, Hakan ile Utku'dan Bayram Keyfi..

***

Hulki Cevizoğlu, Rahşan Ecevit'in yeni partisinin başına geçti. Yani Ceviz Kabuğu'ndan incir çekirdeğine.
...
Dizilerde filmlerde devamlı bir "bir yastık vardı, yoktu" muhabbeti. Yakında bu ülkede bir yastığa tecavüz edilmezse bir şey bilmiyoruz.
...
Lokantaya gittim geçende. Garson "dinlenmiş bonfilem var, ister misiniz?" diye sordu. "Yok artık burda da mı?" dedim.
...
Bir ülkede Yargıtay'ın telefonları bile dinleniyorsa o ülke toptan "Dinlenme Tesisi"ne dönmüş demektir.
...
Türk Edebiyat Klasikleri'nin TV dizisi olmasını istemeyenler dernek kursun. Adı da Beren Saatleri Ayarlama Enstitüsü olsun.
...
Hangi çikolata firması yapar bilmiyoruz ama bu aralar BİHTER çikolata üreten parayı bulur, onu biliyoruz.
...
Günümüz insanının varoluşsal tek problemi: kontörünün az olması
...
Gökten 3 elma düşmüş, Newton'u hastaneye kaldırmışlar.
...
Kim vurduya GDO'ruz
Herkes adını biliyo ama tam olarak ne olduğunu pek bilen yok. Bu yazıyı bitirince sanmayın ki öğreneceksiniz. Ama en azından güleceksiniz.
GDO, Genetiği Değiştirilmiş Organizma demek. Yani bir canlının üstün özellikli genlerini başka bir canlının genleriyle, örneğin bir sebzeninkilerle birleştirmek, dolayısıyla sebzeyi daha dayanıklı hale getirmek demek. Ya da bunun gibi bir şey. Örneğin balıkla rokanın genlerini birleştiriyorsun, balık sofrasında ikisini ayrı ayrı yemekle uğraşmıyorsun.
Nasıl oluyor bilmiyoruz ama bi şekil oluyo, akrep geniyle domates geni birleşiyo. Yani akrep yemek için Uzak Doğu'ya gitmenize gerek yok. Bi domates yemeniz yetiyo. Oh my GDO!
GDO'lu sebzeleri nasıl anlayabiliyoruz. Cevabı basit; anlayamıyoruz. Ama iki manav arasında şöyle bir diyalog duyarsanız siz iyisi mi uzak durun..
"Satışlar nası GDO?"
"Çok şükür iyi GDO."
Siz şükredin GDO'lu insan henüz yok. Hele bi çıksın başta M.Ali, ne kadar şovmen varsa etinden sütünden reytinginden faydalanmak için yarışmaya başlarlar. Yani; genetiğiyle oynananlar IN gene tikiyle oynananlar OUT.
Bu GDO sanmayın ki sadece sebzelerde var. Başka GDO'lar da var:
Gündemi Değiştiren Organizmalar, Geleceği Değiştirilen Ortadoğu, hatta Cemal Nalga da GDO. Yani Galatasaray'ın Değiştirilmiş Oyuncusu.
GDO yüzünden ölürsek cenazemizde şu çalsın : GDO'rum bütün aşklar yüreğimde. www.twitter.com/hakanutku

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA