Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

1 Kasım'da yeniden aynı aşkla devam

Başbakan Yardımcısı, Ankara 2. bölge 2. sıra milletvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti'deki ilk seçim deneyimini SABAH Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık'a anlattı

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti saflarında siyaset kararı alan Başbakan Yardımcısı, AK Parti Ankara 2. bölge 2. sıra illetvekili adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti teşkilatının ve seçmeninin kendisini bağırlarına bastığını söyledi. Türkeş, Ankara'da ekonomiyi ve esnafı canlandıracak girişimler noktasında atılan adımların tamamlanması için çaba harcayacağını belirtti.

Ankara sizin için ne anlam ifade ediyor? Bu kentte en çok ne yapmayı seviyorsunuz?
Ankara benim için hem yaşadığım şehir, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti. Hepsinden önemlisi de 3 dönemdir Ankara'nın, başkentin milletvekiliyim. Bu çok büyük bir onur. Geçmişte Ankara'da bulunduğum süre, kendi memleketim olmasına rağmen azdı. Yurt dışında parlamenter olarak görevlerim bulunduğu için çok fazla şehir dışında olmam gerekti. Ancak Ankara'da bulunduğum sürelerde çoğunlukla dostlarımla bir arada olmayı, vatandaşları dinlemeyi, onlarla bir arada olmayı seviyorum.

1 Kasım'da 'tekrar seçim' kararının verilmesinde sizce en büyük neden neydi?
Seçimlerin yenilenmesinin nedenini herkes biliyor. Sandıktan çıkan irade, bir koalisyon iradesiydi. Halk, biri güçlü olmak üzere iki partinin koalisyon yapmasına karar vermişti. Beklentiler de AK Parti ile MHP arasında bir koalisyon yapılması yönündeydi. Ancak bu, MHP yönetiminin yanaşmaması, işi yokuşa sürmesi nedeniyle gerçekleşemedi. Muhalefetin tıkayan değil, önünü açan olması gerekir. Siyasi kurumların işlemesi gerekir. Aksi takdirde başka mekanizmalar devreye girer ve bu hepimizin içinde olduğu ülkeye zarar verir.

AK Parti'ye yeni geçtiniz. Parti ve seçmenden nasıl dönüşler aldınız?
AK Parti teşkilatlarıyla, seçmeniyle beni bağrına bastı. 40 yıllık AK Partiliymişim gibi davranıyorlar. Bu da bana asla yabancılık yaşatmadı. Seçim Koordinasyon Merkezimizin programı dahilinde Ankara'da her caddeye her sokağa giriyoruz. Başbakan Yardımcısı olmamız hasebiyle hem devlet işlerini hem de seçim çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.

Vekil olarak meclise girdiğinizde başkentin hangi sorunlarının takipçisi olacaksınız?
Ankara'da ekonomiyi ve esnafı canlandıracak girişimler noktasında atılan adımların tamamlanması için çaba harcayacağım. Eskiden beridir takip edilen Ankara fuar alanımız ve Esenboğa'ya direkt uçuş meselesi var. Bunları halledersek başkentteki Siteler, OSTİM sanayi bölgeleri, Haymana, Kızılcahamam, Beypazarı, Ayaş gibi yerler canlanmış olur. Önceliğim fuar alanı ve direkt uçuş meselesini hallederek ekonomiye can katmaktır. Daha sonra da yol, alt yapı çalışmalarıyla örnek bir başkent oluşturmak.

1 Kasım'da AK Parti Ankara'dan kaç milletvekili çıkar?
Tahminde çok kabiliyetli değilim. Fakat Ankara AK Parti'nin en güçlü olduğu illerden biri. Sandıktan yine açık ara önde çıkacağımızı düşünüyorum. Konuştuğumuz, kapı kapı dolaştığımız Ankaralılar da, bir araya geldiğimiz sivil toplum temsilcileri de aynı şeyi işaret ediyor. Biz de inşallah AK Partili vekiller olarak seçmenin bu tercihini karşılıksız bırakmayacağız ve hizmet yolunda yarışmaya devam edeceğiz. Tüm milletvekili adayı arkadaşlarımızla maksimum sayıda kişiyle mecliste Ankaralıyı temsil etmek ve başkente layık işler yapmak istiyoruz.

7 Haziran seçimlerine göre sahadaki hava nasıl? Bize sahadaki tablodan bahseder misiniz?
Sahadaki atmosfer, seçim atmosferi çok iyi. Türkiye son iki yıla dört seçim sığdırdı. Bu seçimlerin yoğunluğu nedeniyle meydanlar eskisi kadar kalabalık görünmese de seçmenin son derece dikkatli bir şekilde partilerin ve adayların çalışmalarını takip ettiğini görüyoruz. Son aylarda tırmanan terör olaylarının da etkisiyle, belki meydanlarda, sokaklarda sürekli davullar çalınmıyor, müzikli geçişler yapılmıyor ama Ankaralıların siyasete hem ilgisi yüksek, hem de bilinçli.

Ankaralı seçmenin sizden beklentileri neler?
Ankara bir memur şehri olarak bilinirdi geçmişte. Bugün artık ticaretin hatta kısmen sanayinin de önemli bir merkezi haline geldi. Son 10 yılda nüfusu neredeyse ikiye katlandı. Metropol olma özelliği kazandı. AK Parti ise kendisine 'marka şehirler' oluşturma hedefi koydu. Ankara seçmeni öncelikle bizden hizmetlerin devam etmesini istiyor. Bu hizmetler de devam edecek. Önümüzdeki dönemde de başta AK Parti seçim beyannamesinde verilen sözler olmak üzere, hizmetler ilk günkü aşkla sürecek.

Yeni dönemde Ankaralılara heyecan verecek proje ve atılımlar neler olacaktır?
Ankara, AK Partili dönemde adeta atılım yaptı. Bu yatırımlar devam edecek. Türkiye değişti artık yeni bir Türkiye var. Yeni Türkiye'nin başkenti de yenilendi. Artık Ankara'nın yeni yolları, yeni hizmet binaları, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, okulları var. Üniversite sayısı neredeyse ikiye katlandı. Ankara'nın marka değeri arttı. AK Parti ile Ankara Anadolu'nun yıldızı olarak parlamaya devam edecek. Ankara için mutlaka ve acilen yapılması gereken 4 önemli iş var. Bunlardan birincisi Ankara'ya direkt uçuşların yapılması. Esenboğa'ya sadece Anadolu Jet değil, küçük büyük bütün havayolları tarafından direkt uçuş sağlanmalı. Akyurt Fuar Alanı bir an önce bitirilmeli. Fuar alanıyla birlikte Ankara'nın büyüyen ve kabına sığmayan kapasitesi de daha iyi değerlendirilecektir. Beypazarı, Nallıhan yolu mutlaka bir an önce tamamlanmalı. Güdül üzeri gidilen güzergâh tamamlandığı zaman Ankara dünyanın belli başlı termal turizm merkezleriyle yarışır hale gelecektir. Ankara'da öncelikli yapılması gereken işlerden biri de dev bir spor kompleksidir. Bugün stadyum olarak bile Ankara birçok şehrin gerisinde. AK Parti'nin önemli hedeflerinden biri de başkente yakışır bir spor kompleksi kazandırmaktır.Bu yönde beklentileri biliyoruz ve hükümet olarak gerçekleşmesi için her türlü katkıyı vereceğiz.

Ankara'da gözünüze çarpan en büyük sorun nedir?
Sadece Ankara'da değil, tüm Türkiye'den en önemli sorun istihdam. Çünkü Türkiye hızla büyüyor, genç nüfusumuz çok fazla ve eğitim seviyemiz de yükseldi. Özellikle AK Parti döneminde açılan yeni üniversitelerle birçok gence ücretsiz eğitim yolu sonuna kadar açıldı. Parti olarak hedefimiz, geçmişte olduğu ve birçok başarılı adım atıldığı gibi, bundan sonra da aynı adımları atmak olacaktır.

Ankara seçmenine vermek istediğiniz en önemli mesaj nedir?
Ankaralılar 1 Kasım'da yeniden aynı aşkla devam diyeceklerdir. Buna inanıyorum. AllahIn izniyle, durmak yok, çalışmaya devam. Seçmenden aldığım tepkiler çok iyi. İyi bir ekiple, her zaman millete hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz.

'Sohbetine doyum olmuyor, gene gel'

Seçim sürecinde ev sohbetlerine gidiyoruz ve başkentlilerle birlikte oluyoruz. Keçiören'de bir apartmanın alt katında apartman sakinleri ile uzunca sohbet ettik. Muhabbetin bitiminde sorusu olan var mı? diye sordum. Arkada oturan bir vatandaşımız elini kaldırdı ve 'buyrun' dedim. 'Ya bugüne kadar ben seni suratsız bir şey zannediyordum. Ama tam aksine sohbetine doyum olmuyormuş. Gene gel' dedi. Bunun üzerine çok güldük. Demek ki o vatandaşımızda siyasette üstlendiğimiz görevler sebebi ile ciddi görünüşlü bir siyasi intiba uyandırdık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA