Gümüşhane'de, Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulama birimi olan Tarihi Özdenoğlu Konağında, gastronomi turizmi okuyan öğrenciler ramazan ayında yöresel Gümüşhane mutfağı yemekleri hazırlıyor. Öğrenciler Konakta hazırladıkları Gümüşhane'ye özgü yöresel yemek menüsüyle müşterilere "Eski Ramazanlar" damak tadını sunuyor. Hazırlanan "Gümüşhane Gudu Güveci, Gendime Çorbası, Siron, Su Böreği, Zeytinyağlı Yaprak Sarma" gibi 5 çeşit Gümüşhane yöresel yemek menüsü ise işletme tarafından müşterilere yüzde 25 indirimli olarak sunuluyor. Böylece öğrenciler hem öğreniyor, hem üretiyor hem de ceplerine katkı sağlıyor.
Gümüşhane'de Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulama birimi olan tarihi Özdenoğlu Konağında Gastronomi turizmi alanında Gümüşhane'ye katkı sunmak amacıyla oluşturulan özel menünün içeriğinde, "Gümüşhane Gudu Güveci, Gendime Çorbası, Siron, Su Böreği, Zeytinyağlı Yaprak Sarma, Kuşburnu Suyu, İçecek Çeşitleri, Gümüşhane Sini Baklavası" yer alıyor. Ayrıca Gümüşhane'nin yöresel menüsünü bütün vatandaşlara sunmayı ve kalıcılığını sağlamayı hedefleyen konağın sahipleri öğrencilerin hazırladığı Gümüşhane yöresel menüsünde yüzde 25 indirim uyguluyor. Böylece öğrenciler hem öğreniyor, hem üretiyor hem de ceplerine katkı sağlıyor.
İnsanların, damaklarında kalan eski lezzetleri tekrar hatırlamak ve tatmak için iftar saatlerinde Özdenoğlu konağına geldiğini söyleyen Gümüşhane Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Someren, "2019 yılından itibaren okulumuza uygulama birimi olarak hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz okulda almış oldukları teorik eğitimleri burada gerçek iş üzerinden uygulama fırsatı bulmakta" dedi.