Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Fenerbahçe ile potasız köy kalmayacak

Psikologlar, 'Yardımsever ve cömert insanlar hem daha mutlu, hem daha sağlıklıdır' diyor.
Dünyanın en güzel, en eşsiz hissi, birinin yüzündeki gülümsemenin sebebi olduğunu bilmek.
Hele ki mesele bir çocuk ise, bu duygu ikiye katlanıyor.
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde dünyaya gelen bir çocuk şimdilerde tüm Türkiye'deki çocukların yüzünün gülmesi için çalışıyor. 'Basketbolla tanışmayan çocuk kalmasın, potasız köy kalmasın' diyen Türk futbol tarihinin son zamanlardaki en çok konuşulan isimlerinden Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'dan bahsediyorum.
Kendisi, çocuk ve gençlerin hayal güçlerini, sosyal duyarlılıklarını, iletişim ve sportif becerilerini Fenerbahçe'nin kanatları altında geliştirerek onların güvenilir ortamda sosyalleşmesini sağlamayı amaçlayan bir proje hayata geçirdi. Türkiye'deki çocuk ve gençleri kucaklayan büyük çaplı bir sosyal sorumluluk projesi 1907 Okul 1907 Pota kapsamında; bugüne kadar başkanın açılışlarını kendi yaptığı toplam 287 okulun pota kurulumu tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ise 36 okulun pota kurulumu tamamlanacak. Potalar, Aksaray ve Kayseri bölgesinde yine başkanın katılımıyla açılacak.
İnşallah bu köylerden ülkemizi temsil edecek başarılı basketbolcular yetişir.
O yüzden potasız köy kalmasın, nice potalara....

1907 OKUL 1907 POTA
Aziz Yıldırım, projeyle ilgili şunları anlattı: "1907 okula yapmak için başladık ama bugün ciddi sayıda müracaat var. İnşallah daha çok, daha ücra olan noktalarda, okullarımızda bu potaları yaparız.
Türkiye'nin her yerinde potalar kuracağız ve hepsi Fenerbahçe ismiyle yapılacak.
Bundan dolayı sevinçli ve mutluyuz. Çocuklarımızı sokaklardan kurtarıp bir amaç altında spor yaptırmaktan dolayı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çok mutluyuz. Bu sayıyı 1907'ye tamamlayacağız. Sonrasında da devletle beraber bu sayıyı 10 bine çıkaracağız" Efendim 'Köyümde pota yok' diyorsanız, projeden faydalanmak için Fenerbahçe Çocuk ve Gençlik Kulübü'nün resmi mail adresi olan cocukgenclik@ fenerbahce.org adresinden kulüple iletişime geçebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA