Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türkiye’nin Copacabana’sı ve Nice’i ile tanışmaya hazır mısınız?

Uçsuz bucaksız bir deniz, özenle yapılmış 55 yiyecek-içecek ve alışveriş alanı, sanat galerileri, basketbol sahaları, köpek parkı, 350 kişilik amfi tiyatrosu; Konyaaltı sahilinin yeni yüzünün yalnızca bir kısmı.
2019 yazında aktif olarak misafirlerini ağırlamaya hazır olan Sahil Antalya Yaşam Parkı'nı görür görmez, vizyoner bir bakış açısıyla hayata geçtiğini, artık dünyaca ünlü plajlarla kıyaslanabilecek modern bir yeni yüzü olduğunu anlıyorsunuz. Türkiye'nin Copacabana'sı, Varadero'su, Nice'i tam olarak burası. Bu yaz turizmde rekor kırmayı kesinlikle hak ediyor. Bahsettiğim 7 kilometrelik bu muhteşem proje; 1950 yılından bu yana turizm sektöründe bulunan Alkoçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, Alkoçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülşah Alkoçlar ve 24 yıllık tecrübesiyle Antalya'nın köklü firması Tursetalya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Suat Ünver'in güçlerini birleştirerek ortaya çıkmış.

YEREL İŞLETMELER VAR
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Konyaaltı sahiline uyguladığı proje ile Sahil Antalya'nın ilk ödülünü aldığını öğreniyoruz. Ender Alkoçlar;
30 bin metrekare beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğünü, mevcut ağaçlar korunarak 7 bin yeni ağacın dikildiğini söylüyor.
Gülşah Alkoçlar o kadar heyecanlı ki projeyi anlatırken; evcil hayvanlar için ayırılan özel alandan, sanat galerilerinden ve engellilerin denize girebileceğinden bahsediyor. Yeme-içme mekanlarının kararı verilirken öncelik yerel işletmelere verilmiş. Her şeyi o kadar ince ayrıntısına kadar düşünmüşler ki, bir mekan açıp diğer işletmelere rakip olma fikrine sıcak bakmıyorlar. Suat Ünver; güvenliğin çok sıkı olduğundan, misafirlerin huzuru ve rahatı için her detayı düşündüklerinden bahsediyor.

FESTİVAL VE ŞENLİKLER
Kentin sosyal yaşamına büyük katkı sağlayacak bu proje, eminim tüm Türkiye'ye örnek olacaktır. Sahil Antalya Yaşam Parkı; tüm yıl boyunca aileler, gençler ve çocuklar için benzersiz seçenekler sunan festivaller, konserler ve sürprizlerle karşımızda olacak. Önümüzdeki günlerde çocuk festivallerinden jazz blues festivaline, okçuluk şampiyonasından sokak lezzetleri festivaline kadar pek çok programa evsahipliği yapacak olan proje, eminim çok konuşulacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA