Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Ara Güler’in son eseri açık artırmada

Duayen fotoğrafçı Ara Güler'in vefat etmeden önce üzerinde çalıştığı eseri, sahibini buluyor. Güler'in objektifinde hayat bulan binlerce fotoğraf karesi içerisinden bizzat kendisinin seçtiği 55 adet İstanbul fotoğrafından oluşan 65 kilogramlık kitap, açık artırmaya çıkıyor. Sadece bir adet üretilen ve Ara Güler'in arşivindeki tüm görsellerin dijital platforma taşınması esnasında ortaya çıkan proje, tam üç yılda tamamlandı. Yerli ve yabancı koleksyonerlerin büyük ilgi gösterdiği özel eser, Nisan ayında gerçekleşecek bir müzayedede sahibini bulacak.
Ara Güler ile 1986 yılında tanıştığını ve 1988 yılında Diagonal'i kurduğunu belirten kitabın yaratıcılardan Zekai Demir, "Bu projeye 2007 yılında başladık, amacımız bunun gibi bir kaç adet üretmekti, fakat yapımı uzun bir zaman alınca sadece bir adet üretebildik. Ara Güler'in üstüne titrediği bir projeydi. Vefatından önce tamamlayıp kendisinin beğenisine sunabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Kitapta, Ara Güler'in kitaba özel bir notu ile birlikte imzası da bulunmakta.
Koleksiyonerler için bulunmaz bir eser" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA