Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

30 dakikada mükellef sofra

Herkese iyi haftalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis yemekler var...
Bugün 30 dakikada sofra kurmak üzere mutfağa giren bendeniz İdilika, esasen en sevdiklerimi yapmak istedim. Rokfor soslu bonfile ilk bakışta ismiyle ürkütücü geliyor olsa da, rokfor yerine otlu Van peyniri, dana bonfile yerine de tavuk bonfile ile pişirdiğim zamanlar oluyor.
Burada benim anlatmak isteğim; aslında ızgara et ya da tavuğun üzerine dökmek için pişirilecek baz bir peynir sosu.
Kullanacağınız peynir elbette, damak zevkinize ve bütçenize uygun olarak değişiklik gösterebilir.
Muhakkak hepimizin buzdolabında kalmış parça peynirler vardır, ben onların hepsini bir araya getirerek de bu sosu yapıyorum ve inanın hiç rokfor peynirini aratmıyor.

PEK ŞİRİN GARNİTÜRLER
Bebek havuçlar, çok severek yediğim bir garnitür çeşididir. Bebek patates, bebek patlıcan ve bunun gibi birçok sebzenin mini mini halini süpermarketlerde bulabiliyoruz ve et, tavuk, hatta ızgara balıkların yanına hemencecik eşlik etmeleri için tabaklara kondurabiliyoruz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediginiz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

VİŞNELİ UN HELVASI

1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne tanesi
200 gr. tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: Tereyağını eritip un ekliyoruz. Pembeleşene dek karıştırarak kavuruyoruz. Unu ikiye bölüyoruz. Bir parçasına süt ekleyip karıştırıyoruz. Sütü çekince, bir su bardağı toz şeker ilave edip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Diğer tenceredeki una vişne suyu ekleyip karıştırıyoruz. Vişne suyu çekince kalan bir su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Beş dakika dinlendirip dilediğimiz şekilde kalıba bir kat sade, bir kat vişneli helva yerleştiriyoruz. Kalıptan çıkarıp dilimliyoruz. Vişne ile süslüyoruz.

ROKFOR SOSLU BONFİLE

400 gr. bonfile
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. rokfor peyniri
4 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI: Bonfileleri yüksek ısıda arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip soğanları kavuruyoruz ve krema ile rokfor peynirini ilave ediyoruz. Sirke, tuz ve karabiberi de ekleyip bir tık kaynatıp hemen altını kapatıyoruz. Bonfilelerin üzerinde gezdirerek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Herkesin bütçesi ya da damak hafızası rokfor peyniri tüketmeye uygun olmayabilir, o halde otlu peynirle aynı sos pekala çok lezzetli pişirilebiliyor. Diğer yandan neden tavuk bonfile de olmasın?

BALLI HAVUÇ
1 paket bebek havuç
2 yemek kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı bal
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI: Havuçları tuzlu suda haşlıyoruz. Bir teflon tavada bal ve sirkeyi çok az su ilavesiyle ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Havuçları ekleyip iki-üç dakika kadar soteliyoruz. Rokfor soslu bonfilenin yanında servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Bilenler bilir, bal çok ısıtılmaya uygun bir malzeme değldir. Bu nedenle biraz su ile seyreltiyorum ve pişme süresinin iki-üç dakikayı geçmemesine dikkat ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA