Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

İdilika’dan farklı tarifler

Herkese merhaba.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis yemekler var.
Bugün yine 30 dakikada sofra kurmak üzere mutfağa giren bendeniz İdilika, esasen en sevdiklerimi yapmak istedim. Vereceğim tarifte rokfor sos yerine Van peyniri, dana bonfile yerine de tavuk bonfile kullanabilirsiniz.
Burada benim anlatmak isteğimiz aslında ızgara et, tavukların üzerine dökmek için pişirilecek baz bir peynir sosu. Buradaki peynir elbette damak zevkinize ve bütçenize uygun olarak değişiklik gösterebilir. Muhakkak hepimizin buzdolabında kalmış parça peynirler vardır, ben onların hepsini biraraya getirerek de bu sosu yapıyorum ve inanın hiç rokforu aratmıyor.
Bayıldığım bir garnitür çeşidi bebek havuçlar. Bebek patates, bebek patlıcan ve bunun gibi birçok sebzenin mini halini marketlerde bulabiliyoruz ve et, tavuk hatta ızgara balıkların yanına hemencecik eşlik etmeleri için tabaklara kondurabiliyoruz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediginiz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

VİŞNELİ UN HELVASI

1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne tanesi
200 gr. tereyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI: Tereyağını eritip un ekliyoruz. Pembeleşene dek karıştırarak kavuruyoruz. Unu ikiye bölüyoruz. Bir parçasına süt ekleyip karıştırıyoruz. Sütü çekince, bir su bardağı toz şeker ilave edip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Diğer tenceredeki una vişne suyu ekleyip karıştırıyoruz. Vişne suyunu çekince kalan bir su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alıyoruz. Beş dakika dinlendirip dilediğimiz şekilde kalıba bir kat sade, bir kat vişneli helva yerleştiriyoruz. Kalıptan çıkarıp dilimliyoruz. Vişne ile süslüyoruz.

ROKFOR SOSLU BONFİLE

400 gr. bonfile
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr. rokfor peyniri
4 yemek kaşığı ince doğranmış soğan
1/4 su bardağı krema
1 yemek kaşığı elma sirkesi
YAPILIŞI: Bonfileleri yüksek ısıda arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip soğanları kavuruyoruz, krema ve rokfor peynirini ilave ediyoruz. Sirke tuz ve karabiberi de ekleyip bir tık kaynatıp hemen altını kapatıyoruz. Bonfilelerin üzerinde gezdirerek servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Herkesin bütçesi ya da damak hafızası rokfor peyniri tüketmeye uygun olmayabilir, o halde otlu peynirle aynı sos pekala çok lezzetli pişirilebiliyor. Diğer yandan neden tavuk bonfile de olmasın?

NAR EKŞİLİ HAVUÇ

1 paket bebek havuç
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı bal
Tuz, karabiber

YAPILIŞI: Havuçları tuzlu suda haşlıyoruz. Bir teflon tavada bal ve nar ekşisini çok az su ilavesiyle ısıtıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Havuçları ekleyip 2-3 dakika kadar soteliyoruz. Soslu bonfilenin yanında servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI
Bilenler bilir; bal çok ısıtılmaya uygun bir malzeme değildir, bu nedenle biraz su ile seyreltiyorum ve pişme süresinin 2-3 dakikayı geçmemesine dikkat ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA